Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Dette er farlig for hunden i julen

Julen er tiden for god mat for store, små og vår firbente venn. Men husk at noen fristelser også kan være farlige for hunden. Her er 5 ting hunden bør unngå.

denne julematen er farlig for hunden

  1. Salt og fett

Mye av julematen har høyt innhold av både fett og salt. Mange av oss spiser ikke fettet og legger det til siden, ikke gi dette som restemat til hunden. Det kan fort føre til løs mage og i verste fall bukspyttkjertelbetennelse. Bukspyttkjertelbetennelser kan være alvorlige.

  1. Beinrester

Hunden elsker å ha noe å tygge på. Det mange ikke er klar over er at beinrester ofte kan være farlige fordi hunden tygger beinet i stykker. Faren er at spisse beinrester lager rift i magesekk og tarm.

Kotelettbein blir jevnlig operert ut av spiserør og mage/tarm til hunder, sammen med ribbebein.

Vil du gi hunden noe å tygge på? Da anbefaler vi hudbein eller store margbein som ikke lar seg splintre.

  1. Julekuler

Både hunder og katter liker å leke med julekuler. De skinner, glitrer og kan forveksles med noe annet hunder er glad i, nemlig ball. Julekuler knuser lett og kan gi skader i munn, tarm, mage og poter. Lær derfor opp hunden til at julekuler ikke er et leketøy.

  1. Druer og rosiner

Både rosiner og druer kan gi alvorlig forgiftning hos hund og katt. Symptomer er magesmerte, oppkast, diare og nyresvikt.

I verste fall kan hunden få nyresvikt av så lite som 6-8 rosiner og 4-6 druer per kilo.

Alle inntak bør behandles som alvorlig og symptomene kan kommer allerede få timer etter inntak.

  1. Sjokolade

Av matvarer er sjokolade noe av det aller farligste hunden kan innta. Sjokolade inneholder som kjent kakao, og kakaobønner inneholder teobromin, et stoff som er direkte giftig for hunden. Jo mørkere sjokolade, jo høyere innhold av teobromin. For små hunder kan forgiftning inntre etter inntak av relativt små mengder sjokolade

Matvarer hunden ikke bør spise: 

Sjokolade
Druer
Rosiner
Fet mat
Salt mat
Beinrester
Gjærdeig
Tyggegummi