Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Derfor kan det lønne seg å ha kaskoforsikring på sjøen

Ikke alle vet at det er ulike regler for ansvar ved forsikring av båt enn det er for bilforsikring

Båt i fart sett forfra

 

De aller fleste kjenner til hvordan kaskoforsikring fungerer på bilveien på land. Blir bilen skadet av en annen fører, så er det den andre førerens ansvarsforsikring som dekker skaden på bilen din. På sjøen er praksisen litt annerledes, og det kan hende at du selv må bruke din kaskoforsikring dersom andre skader båten din.
 

Ansvarsregler på sjøen

Det er sjølovens kollisjonsansvarsregler som avgjør om den som har forårsaket skaden skal stå ansvarlig for den. Regelen er at de må ha utvist et skyldansvar som oppfyller visse juridiske krav. Dette er nyttig for deg som er båteier å ha kjennskap til.

Dersom en annen båt påfører skade på båten din, risikerer du selv å måtte dekke skaden på din egen båt - selv om du ikke var skyld i skaden.

For mange virker dette både urettferdig og merkelig, men slik er altså reglene. De eneste tilfellene hvor den andre kan måtte komme til å stå ansvarlig for skaden, er hvis de har opptrådt uaktsomt (for eksempel holdt høy fart i henhold til omgivelser og farvann) eller direkte har skyld i skaden.

Noen eksempler

Hvis en båt kommer for å legge til kai ved siden av din båt som ligger fortøyd, og noe skjer med motoren som gjør at den kolliderer med din har du ikke nødvendigvis krav på erstatning fra den andre båteieren. Skulle du da ha latt være å kjøpe kaskoforsikring til din båt, må du selv betale for reparasjoner på din båt.

Et annet eksempel kan være at din båt ligger på land i vinteropplag. Hvis en annen båt skulle velte og skade din båt har du ikke krav på erstatning fra den andre båtens eier med mindre de har gjort noe uaktsomt. Igjen vil du være avhengig av å ha kaskoforsikring på din båt for å være helt sikker på at du ikke må dekke skaden på din båt selv.
 

Velg kaskoforsikring til båten din

Det kan derfor hende at du må dekke skaden på båten din, selv om det ikke er du som er skyld i saken. Tenk deg derfor nøye om før du dropper kaskoforsikring på sjøen – uansett hvor dyktig eller erfaren båtfører du selv er.
 

Få tilbud på kasko for båt