Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Ansvarsforsikring for el-sparkesykkel

Nærbilde av en el-sparkesykkel

Eier du en el-sparkesykkel må du ha ansvarsforsikring fra 1. januar 2023. Vår forsikring for el-sparkesykkel er snart klar og kan kjøpes i løpet av høsten.

Definert som kjøretøy

El-sparkesykler vil fra nyttår 2023 omfattes av bilansvarsloven. Du må derfor forsikre private el-sparkesykler og små elektriske kjøretøy som hoverboard og segway på lik linje med en bil. 

En ansvarsforsikring dekker skade på fører, personer, andre kjøretøy, gjenstander og bygninger. Har du ikke ansvarsforsikring står du selv ansvarlig for kostnadene.

Etter at el-sparkesykkel i juni ble omklassifisert til «liten elektrisk motorvogn» kom det nye regler for bruk av el-sparkesykkel:

  • Promillegrense (0,2)
  • Nedre aldersgrense for bruk på 12 år
  • Barn under 15 år må bruke hjelm

Forsikringsløsning for el-sparkesykkel snart klar

Tryg sin ansvarsforsikring for el-sparkesykkel er snart på plass med flere dekninger. Forsikringen kan kjøpes fra midten av november med gyldighet fra 1. januar 2023. 

Den lovpålagte ansvarsforsikringen vil dekke inntil 100 millioner kroner på tingsskade og ubegrenset på personskader. 

Her ser du oversikten over dekningene du kan kjøpe:

  • Ansvarsdekning - obligatorisk
  • Førerulykke - valgfri, men anbefalt
  • Kaskodekning - valgfri ekstradekning

Dette er de nye reglene for forsikringsplikt

Regelen om forsikringsplikt gjelder private el-sparkesykler og andre små elektriske kjøretøy som kjører mellom 10-20 km/t.

Du trenger ikke ansvarsforsikring på:

  • Elektriske kjøretøy som kjører under 10 km/t er dekket av innbo - og reiseforsikring. 
  • El-sykkel som ikke går inn i det nye regelverket

Ulovlige el-sparkesykler

El-sparkesykler som kan kjøre over 20 km/t ved å endre innstillinger via en app eller lignende er ulovlige. Disse kjøretøyene får du ikke forsikret. De er heller ikke dekket av forsikringer som innbo, reise eller verdigjenstand. Les mer om hva som er en lovlig og ulovlig el-sparkesykkel her.

Hva hvis ulykken skjer før nyttår?

Før nyåret vil erstatningspliktige skader som påføres andre personer eller eiendeler være dekket av innboforsikringen din.

Har du barn som bor hjemme vil de være dekket av foreldrenes innboforsikring fram til fristen 1. januar 2023. Det gjelder også barn som har flyttet til studiested uten å ha meldt flytting til ny adresse.

Nyttig informasjon: