Viktig informasjon om endringer av eFaktura. Les mer her. 

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Rask hjelp ved lettere angst, stress og depresjon

Psykisk helse er like viktig som din fysiske helse. Få rask og kyndig hjelp ved lettere angst, depresjon, stress, søvnvansker og lav selvfølelse. Gjennom Tryg Legehjelp får du hjelp til å håndtere lettere psykiske plager gjennom effektive selvhjelpsprogrammer med ukentlig veiledning om det er behov for det.

Mangel på hjelp til psykisk helse er et økende problem i Norge, og ventetidene er dessverre lange. Selvhjelpsprogrammene som Tryg Legehjelp tilbyr er et lavterskeltilbud som kan gi deg rask og effektiv hjelp før problemene blir alvorlige og akutte. Veiledningen gjøres av sykepleier med spesialisering i kognitiv terapi.

Se nederst på siden hvilke av våre helseforsikringer og behandlingsforsikringer som gir deg rask hjelp om du opplever psykiske plager.

«Forskning viser at for en rekke lidelser, som for eksempel panikkangst, sosial angst, generalisert angst, utbrenthet og depresjon, kan kognitiv behandling med metoden veiledet selvhjelp gi svært gode resultater.» – Tryg Legehjelp

Ingen ventetid. Hjelp med en gang

Med Tryg Legehjelp sitt selvhjelpsprogram er det ingen ventetid. Du ringer inn til sykepleier og kommer raskt i gang, eller får veiledning videre dersom dine psykiske utfordringer er mer alvorlig.

 • Ring Tryg Legehjelp og snakk med erfarne sykepleiere. Er veiledet selvhjelp egnet for deg, blir du oppringt av en sykepleier med spesialisering i kognitiv terapi.
 • Du får hjelp til å finne et tilpasset selvhjelpsprogram, og ukentlig oppfølging av sykepleier med spesialisering i kognitiv terapi blir satt opp.
 • Mens du jobber deg igjennom det seks uker lange selvhjelpsprogrammet, får du ukentlig oppfølging på telefon fra terapeuten. Ved behov søker terapeuten ytterlig faglig veiledning fra lege eller psykolog.

Veiledet selvhjelp er et behandlingstilbud for de med milde psykiske symptomer. Har du sterkere symptomtrekk kan Tryg Legehjelp tilby formidling av online psykolog eller henvisning til psykolog, om du ønsker det. Selve psykologkonsultasjonene er ikke dekket.

«Flere og flere sliter med ulike grader av psykiske problemer som hemmer dem i hverdagen. Ikke alle får hjelp, og ikke alle vet hvor de skal spørre. Kontakter du Tryg Legehjelp vil du få veiledning til riktig behandling.» - Tryg Legehjelp.

Hjelp til selvhjelp – virker det?

Forskning viser at online-veiledet selvhjelp er en effektiv behandling for lettere psykiske problemer, og flere studier viser at behandlingen er like effektiv som terapi ansikt til ansikt.

Erfaringsmessig gjennomfører 50 % selvhjelpsprogrammet på egenhånd. Disse har gode muligheter til å bli betraktelig friskere enn før programmet startet, sier Tryg Legehjelp.

Selvhjelpsprogrammer tilpasset deg

Det finnes åtte forskjellige selvhjelpsprogram. Hvert program er delt inn i seks moduler, og tar omtrent 6 uker å gjennomføre. Programmene er lettfattelige og motiverende med øvelser som lærer deg å mestre det du sliter med. Du lærer også mer om utfordringene dine, slik at du kan jobbe deg ut av det som er vanskelig og unngå tilbakefall.

 • Angst
 • Depresjon
 • Søvn
 • Stress og belastninger
 • Bekymringer
 • Lav selvfølelse
 • Perfeksjonisme
 • Eksponering

Hvordan kan jeg får rask psykisk helsehjelp?

Veiledet hjelp til selvhjelp ved psykiske plager er en tilleggstjeneste hos Tryg Legehjelp. Disse forsikringene har psykisk helsehjelp:

 • Behandling Enkel
 • NITO Personforsikring
 • NITO Studentforsikring
 • UDF Studentforsikring

Tryg Legehjelp – åpen hver dag, ingen ventetid

Tryg Legehjelp betjenes av helsepersonell med taushetsplikt. Ingen opplysninger gis videre. Online-programmet for mental helsehjelp utføres anonymt og sikkert over nettet.

Les mer om Tryg Legehjelp

Ring Tryg Legehjelp – 55 17 90 09

Tilleggstjenesten Mental helsehjelp er inkludert for deg med Behandling Enkel,
NITO Studentforsikring og UDF Studentforsikring