Viktig informasjon om endringer av eFaktura. Les mer her. 

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Viktig ved midlertidig avregistrering av bil

Du kan spare noen kroner på å midlertidig avregistrere kjøretøyet ditt og pause forsikringen. Det er enkelt, og du gjør det på vegvesen.no. Men det er et par ting som er ganske viktig å vite når du midlertidig avregistrerer kjøretøyet ditt.

Bil i garasje

Når du skal avregistrere bilen

Når du avregistrerer bilen din på vegvesen.no avsluttes forsikringen automatisk. Du trenger ikke å fysisk skru av skiltene, men bilen skal være låst og kan ikke stå parkert i en gate eller på en plass med allmenn ferdsel.

PS! Husk at bilen din nå ikke er forsikret, og står ubeskyttet om noe skulle skje. Ønsker du å ha en enklere forsikring i avregistreringsperioden, for eksempel brann- og tyveriforsikring, er det mulig. Ring oss på 915 04040, så fikser vi det.

Her avregistrerer du bilen din

Når du skal registrere bilen din igjen

Når du igjen skal bruke bilen din må du først bestille ny bilforsikring på tryg.no – eller ringe oss. Deretter må du aktivere registreringen av kjøretøyet ditt på nytt på vegvesen.no. Når de to tingene er gjort, er bilen din igjen klar for veien.

Her aktiverer du registreringen av bilen

Midlertidig avregistrering av andre kjøretøy

Når du midlertidig avregistrerer andre kjøretøy som MC, moped, bobil, snøscooter og veteranbil, stoppes kun ansvarsforsikringen. Kjøretøyet er fremdeles forsikret om det skulle oppstå brann, ved tyveri og ved en eventuell skade på kjøretøyet – avhengig av hvilken forsikring du har.

Her avregistrerer du kjøretøyet ditt

Når du skal registrere kjøretøyet ditt på nytt

Når du igjen skal bruke kjøretøyet ditt, må du først sørge for at forsikringen på plass. Det gjør du på Min side på tryg.no – eller du kan ringe oss. Deretter må du aktivere registreringen av kjøretøyet ditt på nytt på vegvesen.no. Når de to tingene er gjort, er kjøretøyet ditt igjen klar for veien.

Her aktiverer du registreringen av kjøretøyet

Her kan du parkere avregistrert kjøretøy

Du trenger ikke å fysisk skru av skiltene, men bilen skal være låst og kan ikke stå parkert i en gate eller på en plass med allmenn ferdsel. Her kan du parkere avregistrerte kjøretøy:

  • I garasje eller carport som ikke er tilgjengelig for allmenn ferdsel
  • I fellesgarasje i sameie eller borettslag, hvis garasjen ikke er tilgjengelig for allmenn ferdsel
  • På en tomt der allmenn ferdsel ikke er naturlig
  • Forsvarlig parkert hos en bruktbilforhandler

Les mer om avregistrering av kjøretøy her.