Viktig informasjon om endringer av eFaktura. Les mer her. 

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Ansvarsforsikring – lovpålagt for bilen din

Ansvarsforsikring, også kalt trafikkforsikring, er en grunnleggende forsikring som alle registrerte biler i Norge er pålagt å ha.

Gutt er i telefonen ved siden av to biler som har krasjet

Hva dekker ansvarsforsikringen?

Ansvarsforsikringen dekker skade på personer, uten beløpsgrense, og skader på andres kjøretøy, bygninger og gjenstander med inntil 100 millioner kroner.

Skader på egen bil er ikke dekket av ansvarsforsikringen. For å få dette dekket må du enten ha delkasko, som dekker noen skadetilfeller, eller kaskoforsikring.

Beregn pris på bilforsikring

Bedrift? Les mer om firmabilforsikring her

Konsekvenser ved å kjøre uten ansvarsforsikring

Å kjøre uten ansvarsforsikring kan fort bli dyrt. Manglende forsikring kan medføre følgende:

  • Ved skade må du betale erstatningsbeløpet
  • Personskader og store skader kan resultere i erstatningsansvar på flere millioner kroner
  • Selv små skader kan ende med betydelige erstatningssummer
  • Eier man en registrert bil uten ansvarsforsikring må man betale dagsgebyr for hver dag man er uforsikret

Ansvarsforsikring på andre kjøretøy

Alle registrerte kjøretøy må ha lovpålagt ansvarsforsikring, ikke bare biler. Det vil si at for eksempel motorsykler, mopeder, bobiler, ATV-er og snøscootere også må ha ansvarsforsikring.

Tilhenger og campingvogn

Man trenger ikke egen ansvarsforsikring på tilhengere og campingvogner. Tilhenger og campingvogn er omfattet av bilens ansvarsforsikring. Dersom en tilhengeren eller campingvognen påfører skader på andre når den ikke er koblet til en bil, dekkes skadene av ansvarsforsikringen til bilen som tilhengeren/campingvognen sist var tilkoblet.

Ansvar vs. kasko og delkasko

Fordi en ansvarsforsikring ikke dekker skader på egen bil, passer den best for eldre biler med lav verdi. Er bilen din av nyere årsmodell, eller har høy verdi, anbefaler vi at du i tillegg velger kaskoforsikring. Er du avhengig av en utbetaling på forsikringen for å erstatte bilen ved en skade, bør du også ha kasko eller vår toppdekning, Bil ekstra.

Med kasko får du dekket skader på eget kjøretøy. Ved skade kan du maksimalt få utbetalt markedsverdien på bilen din. Dette er grunnen til at biler med lavere verdi bør ha lavere dekning, som for eksempel delkasko. En delkaskoforsikring dekker blant annet brann, tyveri, glasskader og veihjelp.

Les mer om delkasko vs. full kasko

Uansett hva du velger, anbefaler vi sterkt den valgfrie tilleggsdekningen for fører- og passasjerulykke. Dette er en rimelig ulykkesforsikring som kan gi engangsutbetaling til fører og passasjer ved skade som følge av en ulykke.

Få 10 % nettrabatt på bilforsikring

Når du kjøper forsikring på nett, får du automatisk 10 % nettrabatt det første året. Det er ingen fast pris på ansvarsforsikring. Prisen avhenger av flere faktorer, slik som bilmerke, hvor gammel bilen er, alder på sjåføren, bonus m.m. Du kan enkelt beregne pris i vår forsikringskalkulator på nett.

Beregn pris på bilforsikring

Les mer om våre bilforsikringer