Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Skal du flytte personforsikringen din til eller fra Tryg?

Tryg er med i flytteavtalen som forsikringsbransjen har inngått med Finans Norge. Denne avtalen gjør det enklere for deg å flytte personforsikringene dine fra et forsikringsselskap til et annet. Her kan du lese om hva flytteavtalen betyr for deg.

 • Hva er flytteavtalen?

  Flytteavtalen er en avtale som forsikringsbransjen har inngått med Finans Norge. Flytteavtalen gjør det enklere å flytte private personforsikringer mellom selskapene. Den er ment til å gjøre det enklere og tryggere for deg som er kunde å flytte personforsikringer som krever helseerklæring ved bytte av forsikringsselskap.

  Oppsigelse av din gamle forsikring

  Når du skal flytte en personforsikring fra et selskap til et annet, blir ikke forsikringen automatisk sagt opp i det gamle selskapet. Personforsikringer som krever helseerklæring må du selv si opp skriftlig.

  Helseerklæringen betyr i praksis at du må levere opplysninger om helsen din, slik at ditt nye forsikringsselskapet kan foreta en helsevurdering av deg. Denne vurderingen kan gi reservasjoner du ikke hadde i forrige selskap. I noen tilfeller kan du også få avslag på søknad om forsikring.

  Flere rettigheter til gjenopptakelse

  Kjernen i flytteavtalen er at du får en utvidet rett til å gjenoppta din oppsagte personforsikring hvis du får pristillegg, avslag eller reservasjoner etter helsevurderingen i det nye selskapet. Dette innebærer også at du kan si opp forsikringen, selv om den nye helsevurderingen ikke er ferdigbehandlet.

For å ha rett til gjenopptakelse, gjelder disse kriteriene:

 • Du må ha hatt forsikringen du skal flytte i minst ett år i ditt gamle forsikringsselskap.
 • Den nye forsikringen må ha tilsvarende dekninger som den gamle.
 • Du har sendt inn helseerklæring til det nye selskapet før du sier opp forsikringen i det gamle.
 • Både det nye og gamle selskapet er tilsluttet flytteavtalen gitt av Finans Norge. (De fleste store forsikringsselskaper i Norge er tilsluttet avtalen.)

Før du sier opp forsikringen i ditt gamle selskap, er det derfor viktig at du har levert helseerklæringen til ditt nye selskap. 


 

 • Fritak fra karenstid ved flytting til og fra Tryg

  Karenstid kan også kalles ventetid. I forsikring betyr karenstid i praksis at forsikringen ikke dekker sykdommer som viser symptomer den første tiden etter at forsikringen starter, som i Tryg gjelder for de første 90 dagene. 

  Med flytteavtalen får du fritak fra karenstiden når du flytter en personforsikring med tilsvarende dekninger fra et selskap til et annet. Dette gjelder så lenge begge forsikringsselskapene er med i flytteavtalen. Karenstiden vil kun gjelde hvis du øker dekningsomfanget og/eller forsikringssummen. Hvis du for eksempel legger til den valgfrie dekningen «uførepensjon» når du flytter din barneforsikring til Tryg, vil karenstiden kun gjelde for denne delen av forsikringen.

  Les mer om karenstid og fritak fra denne


 

Ofte stilte spørsmål