Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Hverdagsaktivitet

Mange er ikke klar over hvor mye av dagen de tilbringer stillesittende. Målinger viser at voksne nordmenn bruker drøyt 60 prosent av våken tid i ro eller stillesittende, og vi sitter stort sett alltid mye mer enn vi tror.

To kollegaer som går på tur i pausen

Den samlede tiden i løpet av dagen hvor vi ikke rører på oss er farlig dersom vi ikke er fysisk aktive.

Denne tiden bør begrenses og deles opp med aktive pauser der du beveger deg litt. Hver time med skjerm, kan for eksempel inkludere minst fem minutter hvor man står, går eller gjør en annen lett aktivitet. Dette gjelder også på jobb, samt for dem som ellers er mye i aktivitet.

Bestem deg for å ta regelmessige korte pauser og tenk at alt hjelper mot en stillesittende hverdag. For hver gang du avbryter mønsteret ditt, er du med på å påvirke din egen helse i positiv retning.

Sett deg noen små mål om hva du kan gjøre som er overkommelig for deg i din hverdag. Kanskje kan det være å alltid reise seg å gå en liten runde en gang i timen. Det kan for eksempel være for å hente noe eller bare gjøre en enkel huslig aktivitet. Det finnes enormt mange muligheter for å være aktiv i hverdagen, det handler om å få satt aktiviteten i et slags system og holde seg til å gjøre det regelmessig over tid.


Her er noen enkle tips til hvordan du kan sitte mindre: 

  • Reduser tiden sittende foran skjerm som pc, nettbrett, tv og mobil.
  • Gå eller sykle istedenfor å kjøre bil der det er mulig.
  • Ta en pause og bryt stillesittingen i løpet av dagen og kvelden.
  • Skal du møte noen? Start gjerne møtet med en liten gåtur.
  • Bruk hev- og senkepulter på arbeid og møterom med ståbord.
  • Drikk mer vann – ta korte pauser for å hente vann.
  • Gå til butikken i stedet for å kjøre.
  • Stå og gå når du prater i telefonen.
  • Gjør litt husarbeid hver dag

 

La aktiviteten bli en del av hverdagsrutinene, da er det lettere å få det gjort. Gjør en fast avtale med en venn eller meld deg på en gruppe. Det kan være lurt å ha en reserveplan for regnværsdager og andre ting du kan oppleve som hindre for å gjennomføre aktiviteten. Tenk gjennom hva som kan komme i veien for aktivitetene dine, og hva du kan gjøre i stedet.

Det viktigste er altså sitte mindre stille, så vil alt av trening være en fin bonus på toppen.

 

Trening og kosthold