Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Hva er lovpålagte forsikringer for bedriften din?

Som arbeidsgiver er det noen forsikringer du er nødt til å ha. Her får du en oversikt over hvilken type forsikringer som er lovpålagt.

Alle bedrifter må ha yrkesskadeforsikring for de som jobber der, enten de er ansatt på heltid eller deltid. Med yrkesskadeforsikring er du trygg på at du og kollegaene dine får erstatning hvis det skjer skader i forbindelse med jobben. Denne forsikringen gjør også at de etterlatte får erstatning hvis det verst tenkelige skulle skje, at en av de ansatte dør på jobben.

Nyttig å vite om lovpålagte forsikringer

I tillegg til yrkesskadeforsikring er det to ting bedriften din må ha kontroll på:

Bilansvar

Har du firmabiler, trenger du ansvarsforsikring for disse. Dette er en forsikring som dekker skade på personer eller andre biler – men ikke den bilen du kjører. Det finnes også mer omfattende firmabilforsikringer du kan velge hvis du vil. Da får du dekket flere behov som veihjelp, skade på egen bil eller leiebil mens bilen er på verksted.

Obligatorisk tjenestepensjon

Det er viktig å sørge for at pensjonen til de som jobber hos deg blir ivaretatt. Derfor er de aller fleste bedrifter pålagt å ha en pensjonsordning. Det betyr at minst to prosent av lønnen til de ansatte skal betales inn til pensjonssparing. Vi i Tryg hjelper deg gjerne å opprette pensjonssparing for de ansatte i bedriften din. På skatteetaten.no kan du lese mer om kravene som gjelder for pensjon.

 

Anleggsarbeidere på byggeplass

 

Er du selvstendig næringsdrivende?

Hvis du driver for deg selv og ikke er ansatt i et selskap, er det ikke obligatorisk å ha en yrkesskadeforsikring. Men det er viktig å vite at du ikke dekkes av folketrygden på samme måte som en vanlig arbeidstaker. Derfor anbefaler vi å ha en frivillig yrkesskadeforsikring. Det er også viktig å sette seg inn i pensjonssparing når du er selvstendig næringsdrivende.

Finn riktig forsikring for bedriften din

Vi har laget en oversikt som gjør det enkelt å finne forsikringene for arbeidsplassen din. Her kan du sjekke hvilke forsikringer som er viktige og nyttige i bransjen du jobber i.

 

Forsikringer for din bransje