Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Hva er sesongvariert pris?

For noen kjøretøy er bruken erfaringsmessig sesongavhengig. En snøscooter brukes for eksempel mest om vinteren. Risiko for at en skade oppstår er derfor høyere i brukssesongen enn ellers i året. Dette gjenspeiles i forsikringsprisen med noe vi kaller sesongvariert pris.

Båt i fart på sjøen, sett bakfra


For motorsykkel, moped, båt og snøscooter varierer risikoen for at en skade oppstår avhengig av sesong. Det er for eksempel større risiko for at det skjer en skade på en båt i sommermånedene enn på vinteren, på samme måte som det er større risiko for skade på en snøscooter på vinteren enn om sommeren. Forsikringen er derfor dyrere i brukssesongen enn utenfor sesongen. Vi fordeler likevel prisen på forsikringen utover antall betalingsterminer. Dersom forsikringen endres kan det føre til ny beregning av prisen i henhold til den sesongvarierte risikoen.

 

MånedMoped/motorsykkelSnøscooterFritidsbåt
Januar2 %12 %4 %
Februar2 %18 %4 %
Mars3 %22 %5 %
April6 %22 %6 %
Mai14 %8 %9 %
Juni16 %2 %13 %
Juli16 %2 %17 %
August16 %2 %15 %
September14 %2 %11 %
Oktober6 %2 %7 %
November3 %2 %5 %
Desember2 %6 %4 %

For motorsykkel, moped, snøscooter og fritidsbåt er det stor variasjon i risiko gjennom året. Prisene beregnes etter tabellen under dersom forsikringen starter eller avsluttes utenom avtalens fra-dato.

Eksempel

Anders har en båt forsikret hos oss. Avtalen fornyes hvert år den 01. april, og han har kun 1 betalingstermin. Forsikringen er altså allerede betalt for ett år.

Anders ringer inn 01. oktober og sier at båten er solgt. Da burde han gjerne fått refundert halve årspremien, i og med at han avslutter forsikringen etter 6 måneder.

I dette tilfelle blir det ikke slik. I henhold til sesongjustering, koster en slik forsikring mer mellom april og oktober, enn den gjør i de resterende måneder i året. Derfor får han refundert mindre enn halve årspremien.

Dette fremgår også av forsikringsdokumentene dersom du har kjøpt forsikring i Tryg.