Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Legens råd for en trygg reise

Her er legens ekspertråd for en trygg tur:

  • Beskytt deg mot solen
  • Husk reiseforsikring. 
  • Ha alltid med deg informasjon om dine reiseforsikringer, og gjør deg kjent med hva som dekkes. Kontakt forsikringsselskapet før behandling og snarest mulig ved sykehusinnleggelse
  • Vær forberedt. Ta med all nødvendig informasjon om tidligere sykdommer, allergier og medisiner
  • Husk vaksiner, gjerne før du bestiller billetten. Noen vaksiner må du ta lenge før avreise, andre kan trenge påfyll og noen må settes litt før reisen. Sjekk med fastlegen eller spesialiserte vaksinasjonsklinikker for anbefalte vaksiner for landet du skal reise til. Husk at barna dine, ikke minst spebarn, ikke alltid har rukket å bli fullvaksinerte og bygge opp nødvendig immunitet
  • Ta med ditt eget reiseapotek. I andre land kan det være en utfordring å skaffe helt enkle preparater på grunn av tilgjengelighet eller fordi du ikke kjenner språket. Ta med et lite husapotek med preparater og utstyr du kjenner hjemmefra (termometer, nesespray, febernedsettende (smeltetabletter til barn), og annet)
  • If you can’t peal it, leave it. Spis kokt mat og unngå spisesteder med åpenbar dårlig hygiene. Kjøp gjerne flaskevann eller juice fra butikk. Er du glad i frukt må du også huske at den må kunne skrelles
  • Ring helsepersonell hjemme og redd kanskje ferien. Manglende kunnskap gjør at mange føler seg alene i utlandet dersom noe skjer. Ta alltid kontakt med helsepersonell i Norge før du kontakter helsehjelp i utlandet. Mitt beste forslag er en avtale med Tryg Legehjelp som er lett tilgjengelig og besvares av meget erfarne helsearbeidere. (+47 55 17 90 09)
  • Ha livsviktige medisiner i håndbagasjen
  • Husk å drikke nok vann i varme strøk, og ikke glem at håndvask er viktigst av alt for å unngå sykdom

 

Kilde: Jan Einar Vaage, Helsetelefonen AS

 

Les også: 

Vaksinasjon

Nyttige linker: 

Tryg Legehjelp Tryg Online Psykolog