Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Vi bulker oss mot jul

Hvert eneste år peker Desember seg ut som bulkemåned nummer én. Tusenvis av nordmenn som stresser avgårde for å rekke  julegaveinnkjøpene i siste liten, er trolig hovedårsaken til at man finner de store bulkedagene i førjulstiden.

Tre biler som har kjørt i hverandre, og en varseltrekant.
Ulykkesstatistikken viser at bitte lille julaften utpeker seg som den verste ulykkesdagen i desember. I fjor inntraff det 1.912 trafikkulykker 22. desember, og det er desidert mest menn som sitter bak rattet når det smeller.

Mannlige førere er representert i dobbelt så mange ulykkestilfeller som kvinner. Derfor oppfordrer vi kvinner til å kjøre hvis en kan velge. Statistisk er verstingen en mannlig bilfører i alderen 35 til 50 år.
Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Oslo og Hordaland på topp

Fylkesoversikt over trafikkulykker bitte lille julaften, 22. desember 2016:
1. Oslo   172
2. Hordaland  145
3. Akershus  126
4. Rogaland    90
5. Møre og Romsdal   81
6. Nordland    73
7. Østfold    70
7. Buskerud    70
9.  Hedmark    66
10. Sogn og Fjordane   62
11. Sør-Trøndelag      59
12. Nord-Trøndelag   49
12. Oppland    49
14. Vestfold    48
15. Telemark    42
15. Troms       42
17. Vest-Agder    27
18. Finnmark    20
19. Aust-Agder    11
20. Svalbard      0

Tallene viser i tillegg at såkalte eneulykker topper, ulykker der det kun er én bil involvert. Deretter følger påkjørsel på parkeringsplass samt ryggeulykker. Statistikken viser også at antall trafikkulykker er jevnt fordelt mellom byer og mindre tettsteder.

Mange av ulykkene er såkalte bulkeulykker, at en bil dulter borti en annen eller skraper langs siden. Resultatet er gjerne småbulker  og riper i lakken. Når omfanget er såpass høyt som denne dagen, blir kostnadene for forsikringsselskapene desto høyere.

- Ikke overraskende er det menn som dominerer ulykkesstatistikken. Menn i alderen 35 til 50 år troner øverst, foran menn 50 til 64 år, etterfulgt av menn i aldersgruppen 65 til 97 år. Kanskje er kvinner flinkere til å beholde roen i juletiden? Jeg vet ikke, men det er altså over dobbelt så mange mannlige bilførere som kolliderer denne dagen, enn kvinner. De høye ulykkestallene antar vi skyldes stress. Bilister på vei til og fra parkeringsanlegg ved overfylte kjøpesentre er en gjenganger, sier Brandeggen.

Størst fare midt på dagen

Hvis en ser på tallene fra de siste årene er bitte lille julaften den store bulkedagen i desember, med unntak av 2012.

Det kollideres og bulkes døgnet rundt, men det topper seg fra klokken 12 og utover. I timen mellom 12 og 13 inntreffer det over to trafikkulykker per minutt.

— De aller fleste bilulykkene skjer mellom 12 og 17 på ettermiddagen, deretter flater kurven ut mot midnatt. Når ulykkestallene er så store anbefaler vi å ta det veldig rolig, kjør defensivt og forsiktig, spesielt inn og ut fra parkeringsplassene, sier Brandeggen.

Handle før 12 eller la bilen stå

Tryg Forsikrings beste råd er å få handleturen unnagjort før kl. 12. Da er sjansen minst for køståing og sammenstøt. Det beste er selvsagt å la bilen stå, men om du bare MÅ bruke bilen som transportmiddel anbefaler vi å:

  • Unngå de store kjøpesentrene dersom du har mulighet.
  • Parker bilen langt fra inngangspartiet, gjerne der de aller fleste helst ikke vil parkere. Da er sjansen for sammenstøt minst.
  • Rygg inn når du parkerer. Da har du oversikt over trafikkbildet når du skal ut. Mange uhell og ulykker skjer idet man rygger ut fra en parkeringsplass.
  • Om ulykken skulle være ute; sjekk med ditt forsikringsselskap om du kan unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i. I motsetning til flere andre forsikringsselskaper dekker Tryg Forsikring parkeringsskade uten bonustap på bil.