Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Ungdommer finner nye oppholdssteder grunnet korona

Trodde du koronasituasjonen gjør at norske ungdommer sitter hjemme i isolasjon? Nedstenging av de vanlige fritidsaktivitetene gjør at ungdommer finner nye steder å oppholde seg, og behovet for aktive natteravner har aldri vært større.

Natteravnene i Fana ute i sommer

 

Når skolene stengte og aktiviteter for fritidsklubber og idrett stengte ned den 12. mars opprettet ungdommene nye tilholdssteder utendørs. Denne økte aktiviteten blant ungdom har ført til at behovet for trygge voksne ute er enda større i vårt nærmiljø.
Kristin Stige Østevold, leder i Natteravnene Rådal

Selv om situasjonen har vært veldig spesiell de siste månedene i Norge, så har Natteravnene prøvd å holde aktivitetsnivået oppe.

- Vi i MC-ravnene ha vært aktive i både mai og juni. Men hele situasjonen har gjort at vi ikke har kunnet bidra i like stor grad som vi har ønsket, sier Torbjørn Stormark i MC-ravnene Åsane.

Også i Kristiansand er den nye gruppen med MC-ravner i gang, og det settes stor pris på.

- MC- ravnene har vært aktive i Kristiansand i ett år nå. De har vært på hjul siden 30. april. De rekker over større områder og får selvsagt stor respekt blant ungdommen. De pleier å avslutte for kvelden med kaffe på hotellet der vi har briefing og kaffe før vår vandring. Vi har et godt samarbeid med dem, sier Irene Kaspersen i Natteravnene Kristiansand.

Mye ekstraarbeid

Natteravnene i Langhus ute i sommerNatteravnene har tatt smittevernet på alvor og dagens ravning medfører en del ekstraarbeid.

- Vi har vært påpasselig med å få ut og følge opp siste nytt vedrørende koronasituasjonen. Loggføring, innkjøp, utdeling av hansker, antibac, tørkepapir og vask av alle vester etter hver ravnerunde. Dette gir litt mer arbeid, men det er absolutt verdt det. Sier Cecilie Eriksen i Natteravnene Langhus.

Eriksen sier at Natteravnene har vært svært etterlengtet i perioden de ikke har ravnet.

- Politi, utekontakter og SLT ventet på at vi igjen kunne stille og være de trygge støttespillerne vi er.

 

Fantastisk samarbeid med politiet

At politiet setter pris på Natteravnene kan Natteravnene i Kristiansand bekrefte.

- Vi har et veldig godt samarbeid med politiet og har alltid en gjennomgang av utfordringsbildet for kvelden når vi er ute og går. Før korona pleide nye natteravner å få en omvisning i arresten før vandring. Det er slike små ting som gir glede for de frivillige. Jeg vil virkelig skryte av politiet i Kristiansand. De tar oss på alvor, og holder oss oppdatert og informert. De gir oss tydelige og positive tilbakemeldinger om at vi gjør en forskjell i bybildet.

 

Helt nødvendig tilstedeværelse

Årets russefeiring har vært veldig annerledes. Når samfunnet sakte med sikkert åpnet opp igjen, hadde årets russ mye innestengt «festing» som måtte få utløp.

- Da vi startet første helga i mai, var det lite folk i byen. Men så kom russen rullende, og siden har de vært aktive hver helg. Men mange utesteder som fortsatt var stengt i byen, valgte vi å prioritere oppfølging av russen. Det var en god prioritering. Det var mange overstadig berusede og det var til de grader behov for edru og trygge voksne. Vi ringte utallige ganger til ambulanse og til foreldre, sier Kaspersen.

MC-ravnene langhus

Hvem er Natteravnene?

Svaret på dette spørsmålet er viktig å gi til ungdommene for å bygge forståelse og tette bånd.

- Planen vår fremover er å besøke alle ungdomsskoleelevene i skoletiden for å informere dem om hvorfor vi er ute og at Natteravnene er en støtte og hjelp når de trenger oss. Vi har også perioder med Dagravner på Langhus. Det det er viktig at ungdommen også i tiden etter skoleslutt føler trygghet og støtte på veien hjem, sier Eriksen.

Hun mener at tiltak for å oppnå den gode relasjonen til elevene er viktig.

- Det oppstår ofte situasjoner der ungdommene synes det er kleint at natteravnene er tilstede, men de innser ofte fort at de trengte hjelpen. Da sitter takken løst og tilbakemeldinger som «nå var vi egentlig veldig glad dere kom» er noe vi tar til oss. I noen anledninger kommer ungdommen løpende med åpne armer og roper «Natteravnene» imot oss og andre ganger har de slått følge. Det oppleves som veldig meningsfullt.

 

Les også: