Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Høstkampanje! Nå får du 20 % nettrabatt på forsikringer hos Tryg. 

  1. Tryg Magasinet

Tryg lanserer nyskapende bilforsikring for unge

Tryg Forsikring lanserer en unik bilforsikring rettet mot unge sjåfører i alderen 18-30 år.

Bilforsikringen har fått navnet Sidekick (som betyr gode hjelper) og kommer med en egen app hvor brukeren selv kan følge med på om de kjører bra eller dårlig, mykt eller hardt. Jo bedre og sikrere de kjører, jo billigere blir forsikringen.

Dette er en revolusjon innen bilforsikring for unge under 30 år. Ved hjelp av en brikke i bilen og en app på mobilen vil kjøreturene resultere i en score, og de som kjører mykt og trygt blir belønnet med billigere forsikring. Med Sidekick vil det være mulig å spare mange tusen kroner. Vi ønsker å belønne trygge sjåfører med en langt mer rettferdig pris.
Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

Espen Opedal og Sidekick-grisen

Avslørende app

I mange år har ungdom vært overrepresentert i statistikken over trafikkulykker, hvor unge menn i alderen 18 til 24 år utgjør høyest risiko. Tryg har satt seg som mål å bidra til å redusere trafikkulykker, og retter nå fokus på aldersgruppen under 30 år.

– Veldig mange unge gir uttrykk for at de ofte er redd når de sitter på jevnaldrende sjåfører, og at det er vanskelig å vite på forhånd om sjåføren er trygg eller ikke. Men bruker sjåføren Sidekick kan man bare be om å få se appen, så vil den avsløre om vedkommende pleier å kjøre trygt. Dette er en helt ny måte å tenke trafikksikkerhet på, noe vi håper vil bidra til å endre adferden til utrygge sjåfører, sier han.

Mest innovative produkt noensinne

Over 250 unge i målgruppen har vært med på å utvikle Sidekick, en prosess som har pågått i vel to år. Produktet har endret seg underveis.

– Dette er Tryg Forsikrings mest innovative produkt noensinne. Det har vært krevende å utvikle, men samtidig en spennende prosess der vi har fått prøvd ut mange nye ting.

Sidekick er blitt veldig annerledes enn det som ellers finnes på markedet og det er vi veldig stolt av. At det blir billigere forsikring av trygg bilkjøring og verving er så vidt vi vet helt unikt i verden.
Jannicke Schumann-Olsen, Innovasjonsdirektør i Tryg Forsikring

Slik fungerer Sidekick

Sidekick kommer med en brikke som plasseres i bilen og som kommuniserer med appen på sjåførens mobiltelefon. Brikken registrerer kjøreturen og via appen kan man se en score over kjøreturen. Jo bedre, tryggere og mykere man kjører, jo bedre score. Dette belønnes man med i form av billigere forsikring. Med en god score kan man oppnå en reduksjon på inntil 30 prosent på forsikringen.

Innlagt forsinkelse

Tryg ønsker ikke at sjåfører skal ha fokus på mobiltelefon mens man kjører. Derfor kan man ikke følge noe livescore i appen mens man kjører. Det er lagt inn en forsinkelse og en kjøretur regnes som avsluttet når bilen har stått stille i fem minutter. Først da kan man se om man kjørte bra eller dårlig, hvilken score kjøreturen ga. Man kan også manuelt fortelle appen at kjøreturen er avsluttet etter at bilen står stille.

Kan gi gratis bilforsikring

Brukere av Sidekick tilbys i tillegg å verve venner og oppnå ytterligere besparelser. Man får 250 kroner for hver person man verver, og med full score og full pott i verving kan man ende opp med å betale 0 kroner i bilforsikring.

Score i sosiale medier

Omfattende testing har vist at det å kunne vise frem ens egnethet som sjåfør gjennom en kul app har en effekt på de unge. I mange tilfeller blir det prestisje å oppnå høyest mulig score, og å kunne vise dette frem for venneflokken gjennom deling i sosiale medier.

Full oversikt i appen

Appen viser også kontinuerlig oppdatering av antall kjørte kilometer. Man kan dermed følge med på hvor mye man kjører og bli varslet, eventuelt oppgradert, dersom man kjører mer enn man har betalt for. Dermed får man ikke problemer med f. eks. avkortning ved skade.

Via appen vil Tryg i tillegg gi unge sjåfører tips til hvordan de kan kjøre tryggere, smartere og spare enda mer på bilforsikringen.

Kjøredata ikke tilgjengelig for Tryg

Data som samles inn om kjøringen utenom antall kilometer vil ikke være tilgjengelig for Tryg, som kun vil få tilgang til kjørescoren som forteller om man skal ha penger igjen på forsikringen. Kjørescoren indikerer samtidig hva man skal betale for forsikringen neste forsikringsår.

Kjørescore eller data vil ikke bli brukt i oppgjørssammenheng hvis man blir utsatt for en skade. Det er strenge regler rundt sletting av kjørescoredata.