Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Trampoline tatt av vinden, skadet tre biler

Sist uke ble en trampoline tatt av vinden i Askim og traff tre biler som ble påført skader. Hvert år skjer det flere tilsvarende ulykker, og i verste fall kan det bli dyrt for eieren av trampolinen. 

Trampoline som ligger opp ned i en grøft

Etter norsk erstatningsrett blir man ansvarlig for trampolineskader dersom man kan klandres eller bebreides for denne. Altfor mange lar trampolinene stå usikret. En trampoline kan veie så mye som 90 kilo og den store duken fungerer som et seil når vinden får tak. Et 90 kilos prosjektil kan forårsake store skader på hus og biler, og i verste fall mennesker.
Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring

Mange skader hvert år

Tryg får hvert år flere titalls meldinger om trampoliner som har blitt tatt av kraftig vind og forårsaket skade. Mange er usikre om de har forsikring som dekker skadene fra trampolinen.

– Eier du trampolinen og har en innboforsikring, har denne en ansvarsdel som kan dekke skader trampolinen har forårsaket. Gjelder dette skader på naboens hus eller eiendom, og disse er forsikret i et annet selskap, vil som regel forsikringsselskapene ordne opp seg imellom. Gjelder det skader på en kaskoforsikret bil skal bileieren bruke egen kaskoforsikring, sier Irgens.

Kan skape nabofeide

Flyvende trampoliner som skader naboers hus og biler er ofte kimen til konflikter mellom ellers gode naboer. Uansett om du er eier av trampolinen, eller eier av noe den har skadet, er det viktig at begge parter kontakter forsikringsselskapet sitt.

– Som oftest forblir man gode naboer når man slipper å ta konflikter seg imellom, men heller overlater til forsikringsselskapene å bli enige om fordeling av ansvar og eventuelt erstatning. Skulle trampolinen din bli tatt av vinden og forårsake skade så husk at det som har blitt skadet kan ha en forsikring som dekker skaden, mens du som trampoline-eier bør ha en innboforsikring, sier Irgens.

Legg sandsekker over beina

Det er spesielt kraftige kastevinder som pleier å få usikrede trampoliner til å fly avgårde. Disse kan oppstå omså midt i juli i en kortvarig sommerstorm, og kan være kraftige nok til å løfte en trampoline mange titalls meter gjennom luften.

– Det lønner seg å sikre trampolinene skikkelig allerede på forsommeren når de blir satt ut. Skru de fast i underlaget hvis du kan, eller bind de fast med tauverk til nærmeste tre, stolpe eller gjerde. Det hjelper også å legge tunge sandsekker over beina, sier Irgens.