Vi oppdaterer systemene våre. Skadeskjemaer, innlogging og andre funksjoner kan derfor være ustabile. Kontakt oss for å få tilbud på forsikring.

 1. Tryg Magasinet

Stenge ned kontoret? Dette må du tenke på

Er din bedrift så rammet av korona-epidemien at dere må innskrenke driften eller kanskje stenge dørene? Dette kan være en krevende prosess, derfor har vi samlet noen gode råd til deg som du bør tenke på.  

Tomme lokaler

Senest i dag kunne vi lese i Bergens Tidende at butikker i sentrum må stenge fordi gatene er tomme. Vi står midt oppe i en ekstraordinær situasjon, og mange små og store bedriften kjenner på en økonomisk uro. Enkelte bedrifter innskrenker driften, og andre må stenge helt ned.

Tryg og vår samarbeidspartner NOKAS har laget en liste med ti ting å tenke på før du stenger dørene.

 1. Steng dørene skikkelig. Sørg for at hoveddør og vinduer er stengt og sikret og at eventuell innbruddsalarm er slått på og i drift.
 2. Sjekk at brannalarmer er slått på og i drift og at sprinkleranlegg er i driftssikker stand.
 3. Aktiver innbruddsalarm. Har du et alarmsystem tilkoblet alarmstasjon - informer dem om spesielle forhold som følge av situasjonen.
 4. Steng stoppekran inn i bygning.
 5. Sørg for å holde bygning tilstrekkelig oppvarmet for å unngå frostskader.
 6. Hold alle branndører lukket.
 7. Hold daglig tilsyn med bedriften.
 8. Rydd unna lett omsettelige varer og dyrt produksjonsutstyr, eller gjør det lite tilgjengelig.
 9. Fjern varer som snart går ut på dato fra kjølerom og kjøleskap.
 10. Ta inn post og aviser.

 

Når oppstår de største skadene?

Bygning, produksjonsutstyr og varelager representerer store verdier. Trygs erfaring er at de fleste skader oppstår når virksomheten står ubevoktet.

I disse tider er det lite folk utendørs og lettere for kriminelle som vil operere ubemerket. Tryg oppfordrer alle til å holde lokalene godt sikret, gjøre lett omsettelige varer mer utilgjengelig og opprettholde avtaler om innbruddsalarm.