Vi oppdaterer systemene våre. Skadeskjemaer, innlogging og andre funksjoner kan derfor være ustabile. Kontakt oss for å få tilbud på forsikring.

  1. Tryg Magasinet

Slik hjalp hundeforsikringen Linus!

Linus skulle bare lufte seg før leggetid, men den lille Chihuahua skled på isen og skadet kneet sitt.

Chihuahuaen Linus på tur

Vi har sjekket Linus sine knær jevnlig hos veterinær, da vi vet at dette er en svakhet hos denne rasen, sier Linus sin eier.
Ann Kristin Gundersen Berg

– Han har vært grundig sjekket og 100 prosent fri for noe som helst. Utrolig fin faktisk, så vi har gått mange mil i måneden frem til skaden. Han var rett og slett maks uheldig denne kvelden, som de sa hos dyrlegen, sier Ann Kristin.

Raskt operert

De fikk raskt time på Fredrikstad Dyrehospital.  Linus ble operert torsdagen og kom hjem fredagen.

– Lørdagen meldte jeg så inn skaden hos Tryg, der Linus er forsikret, og da ble jeg positivt overrasket. Jeg fikk svar på tirsdagen fra Tryg, og allerede dagen etter, på onsdagen, var pengene for skadeoppgjøret på konto, sier den fornøyde hundeeieren.

Uten forsikring, ville det økonomiske utfallet blitt et helt annet for familien.

– Vi forsikret Linus for dyrlegehjelp opp til 20.000 kroner. Regningen kom på 28.085 kroner, så vi fikk hjelp til 20.000, noe vi virkelig trengte, sier Ann Kristin.

På bedringens  vei

Nå er familiens lille bestevenn i gang med opptrening, små gåturer, massasje og øvelser.

– Han er en veloppdragen liten gutt som er med oss over alt. Han elsker turer i skogen og på heia. Vi håper han snart er like frisk som før, sier Ann Kristin, og legger til at hun er glad de hadde forsikring når uhellet var ute.

Det er godt å vite at man er passet på, når det trengs, understreker Ann Kristin.

Ikke uvanlig med dyre skader

–  Linus sitt tilfelle, er dessverre ikke unikt, sier Karina Matre, hundeekspert i Tryg Forsikring.

– Skader på hunder kan fort bli dyre, vi ser at vi får meldinger om kostnader helt opp mot 50 000 kroner, sier den erfarne skadekonsulenten.

Hun oppfordrer alle hundeeiere til å sjekke om kjæledyret er riktig forsikret.

– Det kan være lurt å ha Hund Ekstra, vår beste forsikring. Den har tilleggs dekninger for tann og tannkjøttsykdommer, rehabilitering, huggormbitt og valpeforsikring. Valpeforsikringen dekker utgifter til livreddende behandling av valp og omfatter valper av forsikret tispe første syv levedøgn. Erstatningen er inntil 3.000 kroner per valp, begrenset til 6.000 kroner per kull, og det trekkes ingen egenandel, forklarer Matre.