Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Skremmende mange hytter mangler fungerende røykvarsler

Det er i underkant av en halv million hytter i Norge, ifølge SSB. Et av landets største brannvesen har avdekket at nær 40 prosent av hyttene manglet fungerende røykvarsler. 

Mange hytter mangler fungerende røykvarsler.

Flere andre brannvesen bekrefter den samme tendensen for sitt område, noe som kan bety at så mange som 176.000 hytter mangler fungerende røykvarsler.

– Det er skremmende at så mange hytter i Norge ser ut til å mangle fungerende røykvarsler. Tidlig varsling i form av en fungerende røykvarsler er den viktigste livredderen ved brann, derfor er dette svært alvorlig. Kravet til røykvarsler er naturlig nok det samme for fritidsbolig som for vanlig bolig. Alle er derfor pålagt å ha minimum en røykvarsler per etasje. Men de må fungere om de skal kunne varsle og redde liv, sier administrerende direktør i Norsk brannvernforening, Rolf Søtorp.

Det er Vestfold Interkommunale brannvesen som i forbindelse med feietilsyn, har avdekket mangel på fungerende røykvarsler i nær 40 prosent av de nesten 700 hyttene de sjekket sommeren 2018 og 2019. Den samme tendensen bekreftes av flere brannvesen, blant andre Mosseregionens brannvesen og Rogaland brann og redning IKS.

Bekymret for økt hyttebruk i sommer

Myndighetene (DSB) har gjennom mange år slått fast at rundt halvparten av alle boligbranner som krever menneskeliv, ikke har fungerende røykvarsler.

– På grunn av koronasituasjonen kommer mange flere enn normalt å bruke hytta i ferien i år. Det har nylig vært hyttebrann med omkomne, og vi er bekymret over at så mange hytter mangler fungerende røykvarsler. Uten røykvarsler kan en hyttebrann ende i en katastrofe, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Brannstatistikk viser at det er rundt 1200 hyttebranner hvert år i Norge. Det er påbudt med røykvarsler og slokkeutstyr i alle boliger, inkludert hytter.

 

Brannsikkerhet på hytta er tema i en landsdekkende sommerkampanje i regi av Norsk brannvernforening og Tryg forsikring. På grunn av pandemien blir kampanjen rullet ut digitalt, med hyppig bruk av sosiale medier, lokale medier og nettsider. Nær halvparten av alle landets brannvesen deltar med å spre viktig brannforebyggende budskap til hyttefolket lokalt i store deler av landet.