Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Refleksdagen: Magnus (7) fikk refleksbrev fra Kongen

I dag er det Refleksdagen i Norge. For Magnus Vilnes Bakke (7) fra Åsane er denne dagen ekstra betydningsfull. Han mener de voksne bør gå foran som et godt eksempel, og ikke minst den viktigste av de alle, sjefen, selveste Kongen. Derfor satte han seg ned og skrev et brev til Slottet.

Magnus, iført refleksvest, holder et brev fra Kongen

– Jeg tror at om Kongen kan si at han bruker refleks, og samtidig sier at andre også bør gjøre det, så vil folk i Norge lytte. Han er tross alt sjefen, fortalte Magnus da Tryg Forsikring intervjuet endel førsteklassinger i fjor om hva de trodde skulle til for at flere skulle bruke refleks.

Både Magnus og de andre elevene i klassen hans på Rolland skole i Åsane i Bergen ventet spent på svar, og det kom.

Fikk refleksbrev fra Slottet

For sannelig en dag mottok nemlig Magnus et brev fra Slottet, og det var en spent førsteklassing som åpnet.

– Jeg er ikke sikker på hva han har svart, jeg håper han syns det er viktig med refleks og at han likte spørsmålet mitt, sa en oppglødd Magnus.

Og det syntes Kong Harald at det var.

«Kjære Magnus! Hans Majestet Kongen har bedt meg takke for ditt brev med spørsmål om Kongen bruker refleks. Kongen og hele Kongefamilien bruker refleks, og Kongen synes det er flott at du og klassen din er opptatt av å bruke refleks nå når det er mørkt på kveldene», står det i brevet fra Slottet.

Et svar som syvåringen er særdeles fornøyd med.

– Dette er fint! Jeg tror det betyr at andre i Norge vil bruke refleks også. For når Kongen er et godt forbilde og synes det er viktig å bruke refleks og å være trygg, må andre lytte og gjøre det samme, sier Magnus, som kommer til å fortsette å bruke refleks selv også.

Hele klassen hans har vært engasjert i brevet som har blitt lest høyt opptil flere ganger.

Kun én av tre bruker refleks

Å se fotgjengere i mørket uten refleks kan være nærmest umulig, spesielt for bilister som kommer i fart. Kun en av tre nordmenn bruker refleks i høstmørket, viser tall fra Trygg Trafikk.

– Vi prøver hvert år å nå ut til så mange som mulig med dette viktige budskapet: Bli sett, bruk refleks! Så kom vi på å spørre barna om hva de trodde skulle til, de har jo gjerne et annet syn på ting enn oss. Spørsmålet fra Magnus viser jo nettopp det! Når vi vet hvor vanskelig det er å se fotgjengere uten refleks kan vi jo håpe at budskapet fra Magnus og for så vidt Kong Harald når ut.
Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring.

Mange ulykker skjer i mørket

Refleksdagen markeres over hele landet torsdag 18. oktober. Målet er å få folk til å bruke refleks slik at de ikke havner i en ulykke. Initiativtaker Trygg Trafikk oppfordrer alle til å bruke fem minutter på Refleksdagen til å feste refleks på jakker og bagger. Man kan også med fordel kjøpe klær med refleks påsydd.

Statistikk fra Statens vegvesen viser at en tredjedel av fotgjengerulykkene skjer i mørket. Halvparten av fotgjengere som omkom i i perioden 2005 til 2014, brukte ikke refleks.