1. Tryg Magasinet

Nye reiseråd - dette dekker reiseforsikringen

Norske myndigheter har kommet med nye reiseråd som gjelder fra 15. juli. I utgangspunktet gjøres det nå unntak for alle land i EØS/Schengen-området, bortsett fra Bulgaria, Kroatia, Ungarn, Luxembourg, Portugal og Romania. 

Et par med munnbind sitter på flyplass

Det gjøres også unntak fra reiserådet for tre regioner i Sverige: Kronoberg, Blekinge og Skåne. Det er ellers ingen endringer i eksisterende unntak for resten av Norden.

Reiseforsikringen din gjelder for reiser til land som norske myndigheter gjør unntak for fra 15. juli, det vil si grønne land. Skulle landet bli rødt innen avreise er avbestilling dekket. Vår reiseforsikring til landene som er omfattet av det nye reiserådet gjelder også fra og med i dag.
Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring

Reiseforsikringen følger myndighetenes reiseråd

Med de nye reiserådene gjelder Trygs reiseforsikring i Norge og i alle land/områder hvor Utenriksdepartementets reiseråd er opphevet på avreisetidspunktet. Avbestilling av reise til utlandet bestilt før 14. mars dekkes så lenge UD fraråder reise på avreisetidspunktet.

Fraråder reiser til røde land

Irgens oppfordrer ikke nordmenn å reise til land der reiserådene fremdeles gjelder etter 15. juli.

– Husk at store deler av verden fortsatt er risikabel. Og uansett om man reiser til et grønt eller rødt land oppfordrer vi kundene våre til å følge de lokale myndighetenes smittevernsråd, sier han.

Tryg frykter heller ikke at vi står foran et nytt "koronakaos" når grensene mot Europa nå blir delvis åpnet.

– Vi tror antallet utenlandsreiser vil øke, men det vil trolig være i begrenset utstrekning: Mange nordmenn har valgt Norgesferie i år, og det er langt færre flyavganger enn normalt. Samtidig er det en risiko for at land som nå er grønne, kan bli røde igjen gjennom sommeren. Samlet sett tror vi derfor at folk ikke vil panikk-reise til utlandet nå, sier Irgens.

Hold deg oppdatert

Lurer du på hvor du skal følge med for å vite om det er endringer i myndighetens reiseråd? Her er noen gode lenker til oppdatert informasjon fra myndighetene.