1. Tryg Magasinet

Natteravnene gjør samfunnet tryggere

I en alder av 82, fikk hun møte byen sin fra en annen side. Den var mørk og rå. Nå kan du oppleve Eldbjørgs vandring i gatene i våre nye reklamefilmer. Hun har blitt grepet av byen som møter henne når lysene slukkes.

- Fra en lys og litt saktmodig by fullt av hverdagsmennesker og deres gjøremål, er det som å slå på en bryter når mørket faller. Plutselig er det støy, larm og uro over alt. Hverdagsmenneskene bærer på skjebner som ikke synes i dagslys. Det er i mørket de kommer frem.

Eldbjørg hadde kjent Trondheims gater i over 80 år før hun bestemte seg for å gå natteravn. Hun ville hjelpe andre, og skjønte fort at hjelpen var nødvendig. Hjelpen fra de mange nattevandrerne i gult og blått, som beveger seg rundt som små lys i de sorte kveldene og nettene.

- Jeg har møtt dem alle. Hun med kjærlighetssorg, han med skilte foreldre. De som gruer seg til eksamen, den venneløse, hun som har mistet noen, han som har mistet alt.

De får en klem, gode ord, et teppe, litt vann. Noen har det verre. De må kanskje ha legehjelp, andre må reddes fra å drukne i sitt eget oppkast. Mange trenger noen som kan kjøre dem hjem.

- Eldbjørg ringer, snakker med vektere, med politi, legevakten. Ved sitt nærvær kan hun endre skjebner.

Les mer om natteravnene her

Opplev ekte trygghet