Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Nå lever mobiltelefonen din farlig

Nå i juli er det høysesong for mobilskader. Den manglende sommervarmen hittil i Norge til tross, vi er mye mer utendørs enn vanlig og resultatet er tusenvis av knuste mobilskjermer i fellesferien.

En mobil som ligger på stranden og har blitt tatt av en bølge

Skadetallene hvert år viser at juli er den desidert farligste måneden for mobilen. Risikoen er tre ganger større for skader i juli enn desember for eksempel. Mobilen er med overalt og vi tar mye mer bilder og video utendørs på sommeren enn ellers. Samtidig er vi litt mer uforsiktig enn vanlig, og det er ikke alltid mobilen ligger trygt i lomma på shortsen.
Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Blir dyrere og dyrere

Hvert eneste år erstattes tusenvis av mobiler som er blitt borte eller skadet, mange i forbindelse med sommerferie. Tryg pleier årlig ha i underkant av 10.000 innmeldte erstatningssaker for mobiler til en verdi av et tosifret antall millioner kroner.

- Som regel har folk vært uheldig og enten blitt frastjålet mobilen på ferie, eller at andre er skyld i at den har blitt skadet. En reise- og innboforsikring vil hjelpe i mange tilfeller. Men samtidig som mobilene blir dyrere og dyrere, øker erstatningssummene. Dagens toppmodeller koster gjerne opptil 15.000 kroner og er i praksis en bærbar datamaskin som er sårbar for støt og slag, vann og sand, sier han.

Sårbare for slag og vann

De fleste reiseforsikringsskader finner ikke overraskende sted i feriemåneden juli, og kurven for mobilskader sammenfaller med øvrige reiseforsikringsskader. Mange tror en reiseforsikring kun gjelder hvis man er på tur i utlandet, men de aller fleste gjelder også når du ferierer hvor som helst i Norge.

- Nordmenn er svært aktive i ferien, og avanserte smarttelefoner er ikke nødvendigvis like glad i visse aktiviteter som vi selv er. Spesielt aktiviteter som byr på vann, i form av båtliv eller bading, fører ofte til mobilskader. Det er heller ikke alltid en klar sammenheng med mobilens pris og hvor lett den går i stykker. Vi ser at selv de dyreste modellene er sårbare for slag- og vannskader, sier Brandeggen.

Ikke lån ut til barna

Spesielt barn er ekstra utsatt for å miste eller skade mobiltelefonen sin nå på sommeren.

- Små barn og kostbare, ømfintlige smarttelefoner er en risikabel kombinasjon. Det er greit å huske på når du låner ut din dyre mobil til junior for at det skal bli litt fred og ro. Flere mobiler kommer i utgaver som er tilpasset aktive ungdommer, og de tåler gjerne røffere omgang enn mange dyrere utgaver. Det kan også lønne seg å kjøpe et kraftigere mobildeksel i hardplast, sier han.

Slik sikrer du deg best mot mobilskader:

  • Vurder om du virkelig trenger å ta med mobilen på alle aktiviteter.
  • Skaff deg en egen feriemobil som enten tåler ekstra mye eller som er billig.
  • Et kraftig mobildeksel er en god forsikring i seg selv.
  • Barn bør ha mobiler som tåler røff behandling. Eventuelt vurder en egen forsikring på barnas mobiler.
  • Sett på sporing av mobiltelefonen. Da er sjansen større for at du finner den igjen.
  • Det er ikke alltid lurt å låne bort den dyreste mobilen til dine barn.
  • Unngå at mobilen er lett tilgjengelig for lommetyver. Ikke minst i storbyene i utlandet samt på strendene er mobiler et yndet tyveriobjekt for lommetyver.