Vi oppdaterer systemene våre.

Vi oppdaterer systemene våre. Du kan derfor oppleve noe ustabilitet med å melde skade, på Min side, Min bedrift og i vår prisberegner. Vi beklager dette.

  1. Tryg Magasinet

Merk verdiene med unikt DNA

Merking av gjenstander med unikt DNA gjør hjemmet ditt mindre attraktivt for tyver. Som kunde i Tryg kan du kjøpe SelectaDNA til en fordelaktig pris og forhindre at ditt hjem utsettes for innbrudd og medfølgende ubehag.

DNA-merking av verdifulle eiendeler

SelectaDNA er en usynlig væske med en unik koding for merking av gjenstander. Merkingen gjør det vanskelig for tyver å omsette dine gjenstander, og lett for politiet å finne tilbake til deg som eier.

Klistremerker til å sette på vinduer, dører og gjenstander advarer tyven og reduserer sjansen for at vedkommende bryter seg inn i ditt hjem.  
 

Vern om dine favorittgjenstander

Sykler, mobiltelefoner, smykker, klokker, hageredskaper, sølvtøy eller påhengsmotorer -  DNA-merking kan brukes på alle typer gjenstander, innendørs og utendørs. Tryg anbefaler spesielt å merke gjenstander som er utsatt for tyveri, blant annet dyre sykler.

Les mer på www.trygmagasinet.no eller www.selectadna.no
 

Rabatt på DNA merking

Som kunde i Tryg kan du kjøpe Selecta DNA-merking til kr. 649,- inkl mva.

(Veil. utsalgspris kr. 899,-). 

Tryg-rabatt trekkes fra i kassen ved bruk av rabattkoden DNAkit2016.

Bestill DNA-kit hos Selecta DNA

Se politiets informasjonsvideo om DNA-merking

Oppsummering fra videoen:


DNA-væsken i hvert merkingssett har en unik koding. Når du mottar settet registrerer du deg i en internasjonal database som knytter den unike koden til deg. Politiet har utsyr til å lese av koden og tilgang til å slå opp i databasen. På den måten kan de spore gjenstanden tilbake til deg. 


DNA-merking støttes av politiet i nærmere 50 land. Ved funn av stjålne verdigjenstander i utlandet kan lokalt politi på tilsvarende måte som i Norge spore gjenstanden. 


Unikt DNA vil kunne knytte en tyv til ditt hjem (- og et eventuelt innbrudd), det er ikke tyven interessert i. Det er også vanskeligere å omsette stjålne gjenstander som politiet lett kan spore tilbake til eieren. Tyver vil derfor unngå boliger med advarselsskilt som viser at tingene er DNA-merket.


Et sett med DNA-merking inneholder både DNA-væske og klistremerker til å klistre på vinduer og utvalgte gjenstander som varsler at gjenstandene i boligen er merket. DNA-væsken blir også synlig under UV-lys. 


Syntetisk DNA kan analyseres på samme måte som menneskelig DNA. Væsken inneholder i tillegg microdots (0,5-1 mm) som gjør det mulig å lese av DNA-kodingen med et mikroskop. Med DNA-koden kan politiet spore opp eieren som er registrert i databasen. Dette kan ofte være lettere for politiet enn å få laget en full DNA analyse.


Ja. Det er ikke noe problem å selge tingene sine videre. Alt man gjør er å overdra eierskapet til den nye eieren i databasen.


Hver bruker kan se egne registreringer, samt at politi kan gjøre oppslag på DNA-kodene i databasen.