1. Tryg Magasinet
Merking av verdifulle eiendeler

Merk verdiene med unikt DNA

Merking av gjenstander med unikt DNA gjør hjemmet ditt mindre attraktivt for tyver. Som kunde i Tryg kan du kjøpe SelectaDNA til en fordelaktig pris og forhindre at ditt hjem utsettes for innbrudd og medfølgende ubehag.

SelectaDNA er en usynlig væske med en unik koding for merking av gjenstander. Merkingen gjør det vanskelig for tyver å omsette dine gjenstander, og lett for politiet å finne tilbake til deg som eier.

Klistremerker til å sette på vinduer, dører og gjenstander advarer tyven og reduserer sjansen for at vedkommende bryter seg inn i ditt hjem.  
 

Vern om dine favorittgjenstander

Sykler, mobiltelefoner, smykker, klokker, hageredskaper, sølvtøy eller påhengsmotorer -  DNA-merking kan brukes på alle typer gjenstander, innendørs og utendørs. Tryg anbefaler spesielt å merke gjenstander som er utsatt for tyveri, blant annet dyre sykler.

Les mer på www.trygmagasinet.no eller www.selectadna.no
 

Rabatt på DNA merking

Som kunde i Tryg kan du kjøpe Selecta DNA-merking til kr. 649,- inkl mva.

(Veil. utsalgspris kr. 899,-). 

Tryg-rabatt trekkes fra i kassen ved bruk av rabattkoden DNAkit2016.

Bestill DNA-kit hos Selecta DNA

Se politiets informasjonsvideo om DNA-merking

Oppsummering fra videoen:


DNA-væsken i hvert merkingssett har en unik koding. Når du mottar settet registrerer du deg i en internasjonal database som knytter den unike koden til deg. Politiet har utsyr til å lese av koden og tilgang til å slå opp i databasen. På den måten kan de spore gjenstanden tilbake til deg. 


DNA-merking støttes av politiet i nærmere 50 land. Ved funn av stjålne verdigjenstander i utlandet kan lokalt politi på tilsvarende måte som i Norge spore gjenstanden. 


Unikt DNA vil kunne knytte en tyv til ditt hjem (- og et eventuelt innbrudd), det er ikke tyven interessert i. Det er også vanskeligere å omsette stjålne gjenstander som politiet lett kan spore tilbake til eieren. Tyver vil derfor unngå boliger med advarselsskilt som viser at tingene er DNA-merket.


Et sett med DNA-merking inneholder både DNA-væske og klistremerker til å klistre på vinduer og utvalgte gjenstander som varsler at gjenstandene i boligen er merket. DNA-væsken blir også synlig under UV-lys. 


Syntetisk DNA kan analyseres på samme måte som menneskelig DNA. Væsken inneholder i tillegg microdots (0,5-1 mm) som gjør det mulig å lese av DNA-kodingen med et mikroskop. Med DNA-koden kan politiet spore opp eieren som er registrert i databasen. Dette kan ofte være lettere for politiet enn å få laget en full DNA analyse.


Ja. Det er ikke noe problem å selge tingene sine videre. Alt man gjør er å overdra eierskapet til den nye eieren i databasen.


Hver bruker kan se egne registreringer, samt at politi kan gjøre oppslag på DNA-kodene i databasen.