Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Mange unge er redde i bil

Til tross for at ungdom er overrepresentert i trafikkulykker unnlater likevel nesten 60 prosent å si ifra når de føler seg utrygg som passasjer med en sjåfør på deres egen alder. Det viser en fersk spørreundersøkelse Tryg Forsikring har foretatt.

Tre bekymrede ungdommer i baksetet av en bil

 

Spesielt på kveldstid i helgene vet vi at mange unge sjåfører kjører aggressivt og uforsvarlig fort. De plukker ofte med seg jevnaldrende fra en fest eller tilstelning for å kjøre de hjem. Vi ser av undersøkelsen at mer enn to av tre føler seg redd eller utrygg i slike situasjoner, og at de fleste er jenter
Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring

Gruppepress ofte avgjørende

De siste fem årene har 693 personer omkommet i trafikken på norske veier, mens flere tusen har blitt skadd. Per 1. august er 58 mennesker omkommet i år. I undersøkelsen kommer det også frem at nær 60 prosent aldri har prøvd å si nei til å sitte på med en jevnaldrende sjåfør, selv om de følte seg utrygge.

– Her ser vi at gruppepress spiller en stor rolle i mange unges adferd når det gjelder å sitte på med jevnaldrende sjåfører. Til tross for at de følte seg utrygge svarer en av tre at de har latt seg overtale av gruppepress til å sette seg inn i bilen til en jevnaldrende sjåfør, sier han.

Kjører med høy risiko

Langt over halvparten av de trafikkdrepte i fjor var enten bilfører eller passasjer. Hele 80 prosent av de omkomne ble drept utenfor tettbebygd strøk og halvparten av disse omkom i en møteulykke. I undersøkelsen svarer to av tre at de har opplevd å kjøre med en jevnaldrende sjåfør som har kjørt så fort at de følte seg redd.

– Mange av ulykkene kunne trolig vært unngått med mindre aggressiv kjøreadferd. Dessverre ser vi at mange unge ofte kjører med altfor høy risiko, at de tar sjanser i høy fart. Det er vanskelig for ungdom som blir tilbudt plass i bilen til en jevnaldrende å bedømme om vedkommende er en trygg sjåfør eller ikke. For å bedre trafikksikkerheten må vi få de unge til å forstå hva det innebærer å ta risiko, at det i verste fall kan ende tragisk, sier Opedal.

Etterlyser en avslørende app

I undersøkelsen, som er gjennomført av analyseinstituttet YouGov på vegne av Tryg, svarer vel 20 prosent at de har opplevd å kjøre med en jevnaldrende sjåfør som var påvirket av rusmidler. Nær halvparten av de spurte sier de ville følt seg tryggere hvis sjåføren hadde hatt en app som viste at vedkommende kjørte trygt og forsvarlig.

– Ungdom er vant til å bruke teknologi på en helt annen måte enn oss voksne. Det er naturlig at de etterlyser en app som kan avsløre farlige sjåfører, før de eventuelt setter seg inn som passasjer i bilen. Jeg hilser teknologiske løsninger velkommen. Trafikksikkerhet er også å kunne redusere risikoen for at unge passasjerer setter seg inn i en bil til en risikovillig ung sjåfør, sier Espen Opedal.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i alt gjennomført 503 CAWI-intervju med nordmenn i alderen 18-30 år, i perioden 4. - 14. januar 2018.