Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Høstkampanje! Nå får du 20 % nettrabatt på forsikringer hos Tryg. t

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer
Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Mange studenter kan droppe innboforsikring

Hvert år i august flytter flere tusen unge hjemmefra for å studere, de fleste på Universiteter eller Høgskoler. Mange studenter flytter på hybel eller i leilighet for første gang, men ikke alle trenger å skaffe seg innboforsikring.

Nærbilde av en jente med lue som smiler

– I disse dager får vi en rekke henvendelser fra studenter som er i tvil om de trenger egen innboforsikring. Her er reglene enkle, endrer man ikke sin folkeregistrerte adresse kan man fint bruke foreldrenes innboforsikring. Mange studenter med stram økonomi kan dermed spare mye penger ved å benytte seg av foreldrenes innboforsikring når de flytter hjemmefra, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

40.000 nye studenter

Det er nær 300.000 studenter på Universiteter og Høgskoler i Norge, og denne høsten vil landets utdanningsinstitusjoner ta opp rundt 40.000 nye. For de som flytter hjemmefra velger det store flertall å leie, men flere og flere velger å kjøpe.

– Selv om du kjøper en leilighet eller hybel vil de medbragte eiendelene dekkes av dine foreldres innboforsikring dersom du ikke endrer folkeregistrert adresse, sier han.

Gjelder også i bokollektiv

I de store byene er det et presset leiemarked med til dels høye leiepriser som møter de mange studentene som flytter hjemmefra for første gang, spesielt i bysentrum og nær studiestedene. Det er derfor ikke få studenter som foretrekker å leie en større leilighet sammen og bo i kollektiv.

– I et studentkollektiv kan beboerne ha svært ulike forsikringsordninger. Men også her gjelder hovedregelen at det er først når du endrer den folkeregistrerte adressen at du må tegne en egen innboforsikring. Dine eiendeler er derfor forsikret gjennom dine foreldres innboforsikring selv om du bor sammen i et kollektiv. Når det gjelder tyveri oppfordres du til å oppbevare verdisakene dine på eget rom for å være dekket, og ikke i fellesområdet, sier Opedal.

Kan stå på bar bakke

Tall fra SSB viser at 35,4 prosent av 19 til 24-åringer var i høyere utdanning i fjor. Studenter har gjerne enkle behov, og trenger ofte kun innbo, reise- og ulykkesforsikring.

– Vi har dessverre sett en del eksempler på studenter som står på bar bakke fordi de ikke hadde forsikring. Det er jo når ulykken er ute at man virkelig forstår verdien av å ha forsikring. For studenter er den gjerne et sikkerhetsnett mot å slippe å komme i økonomisk uføre før voksenlivet tar til. De fleste forsikringsselskap har egne forsikringspakker for unge og disse er verdt å sjekke ut, sier han.

Les mer om vår innboforsikring