1. Tryg Magasinet

Lanserer katastrofeforsikring

Tryg Forsikring lanserer i dag katastrofeforsikring, et nytt produkt hvor man kan forsikre seg og sin familie i tilfelle Jordens undergang eller en situasjon oppstår der jordkloden blir ulevelig. 

Espen Opedal

Forsikringsselskapet har inngått en avtale med det amerikanske romfartsselskapet Space Y som sikrer kundene transport og adgang til boligbasene på Mars når disse er kommet i drift.

Våre kunder har lenge etterlyst et forsikringsprodukt som tar hensyn til at klimakrisen kan føre til at det ikke lenger vil være mulig å bo mange steder i Norge. Når det nå planlegges å opprette fast bosetting på Mars innen få år forventer vi at også nordmenn vil investere i en ny og tryggere fremtid der, og vår nye katastrofeforsikring vil dekke transport og bolig der.
Espen Opedal, sjef i Tryg Forsikring

Frykter mange nordmenn blir rammet

Konsekvensen av klimakrisen er allerede blitt merkbar i Norge og mange fageksperter frykter at leveforholdene blir betraktelig forverret innen 2050. Det vil bli mer ekstremvær og trolig må mange nordmenn flytte fra gård og grunn da det ikke er mulig å bo der de bor lenger.

– I verste fall vil temperaturen i Norge øke med 5 grader eller mer innen år 2100. Skrekkscenarioet er at den globale oppvarmingen plutselig vil akselerere kraftig slik at hele økosystemet bryter sammen. Via vår samarbeidspartner Space Y ønsker vi derfor å allerede nå tilby en forsikring som sikrer deg og din familie hvis dere blir tvunget til å flytte. Vår nye katastrofeforsikring er også en kombinert reise, hus- og innboforsikring for de som ønsker å slå seg ned på den røde planet, sier han.

Skal lage et nytt Norge

Space Y planlegger den første bemannede ferden til Mars innen få år og deretter opprettelsen av en rekke boligfelt, én til hver nasjon som deltar. De første bosetterne skal opprette fabrikker som skal produsere luft og vann. Avstanden fra Jorden til Mars er 225 millioner kilometer og reisen vil ta vel sju måneder ved hjelp av de kraftigste motorer for bæreraketter som noen gang er produsert.

– Vi vet at det finnes is på Mars og at planeten har en tynn atmosfære, noe som gir ypperlige muligheter for å utnytte solenergi. Flere av våre ansatte har allerede tegnet den nye forsikringen og nå er altså turen kommet til det norske folk. Prisen er et engangsbeløp på én million kroner. Mange nordmenn har god råd, i tillegg antar vi at alle som må flytte på grunn av klimaproblemer vil få utbetalt store erstatninger fra Norsk Naturskadepool, avslutter Opedal.