Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Høstkampanje! Nå får du 20 % nettrabatt på forsikringer hos Tryg. 

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer
Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

  1. Tryg Magasinet

Even (0) gikk på skolen for Hannah (15)

Da Hannah Johansen fra Røyken ble operert i januar fryktet hun og familien at hun skulle gå glipp av all undervisning resten av skoleåret. Men ved hjelp av en robot kunne hun følge undervisningen på mobiltelefon fra sin egen seng hjemme.

Hannah med skoleroboten på fanget

Det føles som å være tilstede i timen, selv om det er via en robot. Han står på pulten min og har vært mine øyne og ører når jeg ikke har kunnet være på skolen.
Hannah

Hannah er elev ved Røyken ungdomsskole og en aktiv håndballspiller på fritiden. Høsten 2016 falt hun på håndballbanen, fikk smerter i den ene siden og oppdaget at bein stod ut. Hun ble etter hvert sendt til en spesialist.

– Jeg fikk diagnosen Skoliose som er skjevhet i ryggen hvor ryggraden er S-formet. Dette ble verre og verre og jeg ble mer og mer skjev, minnes hun.

Det viste seg at Skoliosen var så alvorlig at hun ble operert i januar 2018 på Rikshospitalet.

– Da ble det satt inn jernstenger og skruer. Da jeg kom hjem fra sykehuset gikk det to måneder hvor jeg ikke var i stand til å gå på skolen i det hele tatt, forteller hun.

Ser og hører alt

Ved hjelp av familiens barneforsikring hos Tryg fikk Hannah tilbud om å prøve en såkalt AV1-robot. Den stod på pulten hennes og streamet video og lyd over 4G til mobil eller nettbrett. I tillegg kunne hun fjernstyre kameraet til å se seg rundt.

– Han ble på en måte reserven når jeg ikke klarte å være på skolen. Det er en fin måte å være i klasserommet på selv om du ikke er der, å ha kontakt med de andre og gjøre det samme som de gjorde. Siden roboten het AV1 døpte vi den Even. Et fint navn og passende til en robot, ler Hannah.

Skolen var behjelpelig med å installere roboten i klasserommet, samt sette en seng i hjørnet slik at Hannah kunne komme på skolen for en kort stund hver dag.

– Jeg prøvde litt med én time av gangen. Sengen trengte jeg fordi det ble fort vondt å sitte i samme stilling, og da kunne jeg veksle mellom å sitte eller ha en liggestilling i sengen i klasserommet, forteller hun.

Even på pulten sin

Var med i friminuttene

Hannahs medelever i 10 klasse ble fort vant til å snakke med Hannah gjennom Even.

De syntes det var veldig gøy at det kom en robot i klasserommet, og at jeg befant meg inne i roboten på ett vis. Vi hilste på hverandre hver morgen og sa ha det når vi gikk hjem. I tillegg tok de den med ut i friminuttene slik at jeg ikke gikk glipp av alt det sosiale heller.

Hun kan ikke få fullrost roboten nok.

– Det har vært utrolig god hjelp å ha roboten. Den hjalp meg virkelig til å holde følge med undervisningen, ikke minst i perioden da jeg ikke kunne være på skolen så mye. Det ble selvsagt mye å ta igjen, men det hadde vært mye mer uten hjelpen fra Even, sier hun.

God hjelp for alle barn

Sakte men sikkert ble Hannah bedre og bedre. I mai kunne hun være på skolen halvparten av dagen, for deretter å dra hjem og ligge i sengen og følge resten av undervisningen derifra. I sommer ble Hannah erklært frisk, og prognosen ser veldig bra ut.

Også familien til Hannah er takknemlig for roboten og hjelpen Hannah fikk.

Hun kunne holde kontakt med venner og se hva som skjedde på skolen, det var viktig. Jeg tror absolutt andre barn som ikke kan være på skolen av ulike årsaker vil ha glede av en slik robot. Man får med seg både undervisning og sosial kontakt, noe som er til god hjelp
Anette Johansen, mamma til Hannah

Lillebror Jonas ble så glad i Even at han nær ble misunnelig på storesøster.

– Jeg liker Even, den er kul. Jeg skulle egentlig ønske jeg hadde en slik selv, smiler han.

Utviklet av norsk firma

Barn som er syke over lengre kan få hjelp av roboten AV1 til å delta i skole og fritid. Ved langvarig fravær fra skole grunnet skade eller sykdom, kan Trygs barneforsikring dekke leie av en slik robot. På den måten kan barnet være med venner og følge undervisningen hjemmefra.

AV1 er en robot som er utstyrt med mikrofon, høyttaler og kamera, og man kobler seg til den via en app. Da ser og hører man akkurat det AV1 ser og hører.

Den styres med touch på skjermen, via motor i basen og nakken. Sveip til høyre og AV1 snur seg mot høyre. Med både 4G og WiFi, kan AV1 tas med i klasserommet, bursdager, ekskursjoner og leirskoler. Den er utviklet for å stå i et klasserom, og tar derfor hensyn til personvern i klasserommet:

AV1 er utviklet av det norske firmaet No Isolation i samarbeid med Kreftforeningen, St.Olavs Hospital, Sunnaas Sykehus, Universitetet i Oslo og Snø Designstudio.

Over 500 AV1-roboter er i bruk i dag. De aller fleste i Norge, men også i ni andre land.