Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

En av fire bedrifter uten beskyttelse mot cyberangrep

Seks av ti norske bedrifter oppgir at de ble utsatt for cyberangrep i fjor, mens en fjerdedel ikke har gjort noe for å beskytte seg. Det viser en undersøkelse som YouGov har gjort for Tryg Forsikring. 

En ipad som har blitt hacket

Vi er bekymret over at norske bedrifter ikke tar datasikkerhet på alvor. Konsekvensene kan i verste fall bli konkurs for dem som rammes.
Espen Opedal, direktør for Tryg i Norge

Gjør ikke noe for å beskytte seg

Spørreundersøkelsen viser videre at 60 prosent av norske bedrifter ble utsatt for cyberangrep av ulikt slag i fjor. Mest vanlig var phishingmail og ransomware, altså krav om løsepenger for å få sine låste data tilbake.

– Vi synes det er urovekkende at 26 prosent av de spurte oppgir at de ikke gjør noe for å beskytte seg mot angrep. Særlig når vi vet at helt enkle tiltak som regelmessige passordbytter, to-faktorautentisering og oppdatert programvare være tilstrekkelig for å stoppe inntrengingsforsøk, sier han.

Kostnader for millioner

Undersøkelsen viser også at bare 16 prosent av de spurte oppgir at de har forsikring som kan hjelpe dersom bedriften bli utsatt for dataangrep.

– Dette er alvorlig fordi konsekvensene for en virksomhet som opplever et angrep kan bli store. Vi har hjulpet kunder som har blitt påført kostnader i millionklassen etter dataangrep. Uten en forsikring kunne konkurs vært resultatet, sier Opedal.
 

Les om vår cyberforsikring


Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. 
Det er i perioden 10. - 20. januar 2019 gjennomført til sammen 300 CAWI-intervjuer blant personer med beslutningsansvar innenfor IT/edb/hardware/software/nettverk på deres arbeidsplass.