Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Høstkampanje! Nå får du 20 % nettrabatt på forsikringer hos Tryg. t

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer
Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Dødelig hundesykdom: - Hold hunden din unna andre hunder

Tryg Forsikring opplever stor pågang av bekymrede hundeeiere som ber om råd for å beskytte hunden sin mot å bli smittet av den mystiske hundesykdommen som har spredt seg i Norge den siste tiden. Over 50 tilfeller er registrert, og nærmere 26 hunder kan ha mistet livet som følge av sykdommen.

Syk hund liggende på bord hos veterinær

Det er ikke uvanlig å se hunder med blodig diaré. Det som er uvanlig i dette tilfellet, er at tilstanden er dødelig, og at forløpet er så hurtig.
Tor Kvinge, veterinær ved AniCura Dyresykehus i Bergen, som er tilknyttet Tryg Forsikring.

– Foreløpig vet vi ikke hvilken sykdom dette er. Det spekuleres i virus eller bakterieinfeksjon, men også forgiftning via hundefôr er diskutert. Per i dag ser vi ikke noen sammenheng i smittekilde mellom hundene som er blitt syke. Det er hunder i alle aldre og av ulike raser som er blitt rammet. Det er ikke noe som tyder på at dette smitter til mennesker, sier Kvinge videre.
 

Hold hunden din unna andre hunder

Ifølge Mattilsynet er det foreløpig usikkert om alle tilfellene har noen sammenheng, men det dreier seg om samme typen symptomer: Diaré og oppkast.
 
– Hundeeiere bør følge de råd og veiledning som finnes på Mattilsynet sine hjemmesider. Våre anbefalinger går i hovedsak ut på at man ikke deltar på større hundetreff, at hunden din ikke hilser på andre hunder du ikke kjenner vaksinestatus eller helsetilstand til, samt at man ikke ferdes på områder hvor det har vært mange andre hunder tidligere. Vi kan ikke utelukke at smitten spres gjennom avføring eller urin, sier veterinæren.

Sprer seg i Sør-Norge

Hittil er tilfellene registrert i Oslo, Tynset, Tønsberg, Hamar, Moss, Hønefoss, Lørenskog, Enebakk og Trøgstad. Det siste døgnet er det registrert nye tilfeller i Trøndelag, Rogaland og Aurland i Sogn og Fjordane.
 
– Vi samarbeider med Veterinærinstituttet, Veterinærhøyskolen, Mattilsynet og andre dyreklinikker slik at vi kan finne årsaken til sykdommen så snart som mulig. Det er blitt sendt inn prøver fra hunder som er blitt syke i håp om at dette kan gi svar, og vi forventer å ha resultat av prøvene innen 2-3 dager, sier veterinær Tor Kvinge.

Flere forsikrer hunden sin

Det finnes anslagsvis 560.000 hunder i Norge. Ved nyttår var over 208.000 kjæledyr forsikret her i landet, og nordmenn betalte 638 millioner kroner i fjor for å sikre seg en dyreforsikring for sine firbeinte venner. Antallet forsikrede kjæledyr har steget med nær 70 prosent de siste fem årene.

I forbindelse med den hittil mystiske hundesykdommen sliter noen hundeeiere med at de har valgt for lav dekning på forsikringen sin. Som oftest er 30,000 mer enn nok, men i spesielle tilfeller som dette, eller ved operasjoner, kan behandlingskostnadene fort bli dyrere. Hvis du som er hundeeier vil ha vanskelig for å håndtere en slik ekstra utgift om noe skjer, kan det være lurt å sette dekningen høyere.
 
I årets test av Norsk Familieøkonomi om vilkår og priser på dyreforsikring, er det kun Tryg Forsikring som får terningkast 6. Tryg tilbyr dyreforsikring med en rekke tilleggsdekninger, og livsforsikring som varer til dyret er 12 år. Den dekker kostnader til CT og MR, og gir tilgang til videokonsultasjon med veterinær via FirstVet.