Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

 1. Tryg Magasinet

Dette er dagen vi bulker mest på

I flere år på rad har Black Friday vært blant de verste ulykkesdagene i trafikken. Stressede bilister på vei til og fra butikker og kjøpesentre har medført økt risiko for trafikkulykker. Nå viser ulykkesstatistikk fra Finans Norge for 2017 at Black Friday ikke lenger er blant de verste dagene, men det er derimot dagen før.

To biler har krasjet front mot front og to personer ser på skadene

På dagen før Black Friday i fjor , var det over 2000 trafikkulykker, noe som gjør den til den verste ulykkesdagen på norske veier i 2017. Erstatningene kom opp i vel 47 millioner kroner, og det verste tidspunktet var mellom klokken 12 til 13 da det var flere trafikkulykker hvert eneste minutt. Over 400 bilister kjørte av veien og flere hundre biler kolliderte med parkerte kjøretøy denne torsdagen i fjor.
Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Topp tre dager trafikkulykker 2017 (Black Friday var 24. november i fjor):

 • 23. november – 2.032 trafikkulykker
 • 18. desember – 1.994 trafikkulykker
 • 22. desember – 1.993 trafikkulykker

28 prosent økning

Noe av årsaken til at dagen før Black Friday troner øverst på ulykkestoppen i fjor skyldes trolig at det var snøkaos og holkeføre flere steder i Sør-Norge. Antall trafikkulykker på selve Black Friday endte på 1.739, noe som er 12. plass på ulykkestoppen for 2017. Likevel er dette en økning på 28 prosent i forhold til året før, og langt over snittet for andre fredager.

– Black Friday har på kort tid blitt en ulykkesfredag, og vi ser av skademeldinger at mange uhell og ulykker trolig skyldes stress. Folk har dårlig tid og skal gjerne rekke flere butikker i løpet av kort tid. De kjører regelrett i skytteltrafikk for å få med seg flest mulig av salgstilbudene denne dagen. Dette bør en ha i bakhodet nå fredag og heller forsøke å ta det med ro bak rattet, sier han.

Mann 42 er versting

Erstatningsbeløpet for Black Friday i fjor kom på over 30 millioner kroner. Det var flest ulykker mellom kl. 12 til 13, etterfulgt av rushtidene 08-09 og 16-17. Den verste «bulketimen», påkjørsler på parkerte kjøretøy i lav hastighet, var mellom kl. 14 til 15.

– Ikke overraskende er det flest menn som er sjåfører i trafikkulykkene Black Friday. I fjor var det så og si dobbelt så mange mannlige sjåfører som kolliderte jamfør med kvinnelige. Menn i alderen 35 til 50 år krasjet mest, etterfulgt av menn 50 til 64 år og menn over 65 år. Deretter følger kvinner i alderen 35 til 50 år, sier Brandeggen.

Langt unna bulketoppen

Fylkesmessig var det flest trafikkulykker Black Friday i fjor i Oslo, foran Hordaland og Akershus, viser Tryg Forsikrings egne beregninger. Når det gjelder såkalte bulkeskader, som oftest sammenstøt i lav hastighet på parkert bil, var Black Friday langt unna ulykkestoppen. Den havnet helt ned på 21. plass i fjor.

– Forhåpentligvis skyldes dette økt bevissthet når man kjører inn og ut av parkeringsplass. Men undersøkelser viser at 6 av 10 bilister har blitt utsatt for parkeringsskade, og at 8 av 10 har opplevd at den som var ansvarlig for skaden stakk av. Dessverre har slike bulker en lei tendens til å bli langt dyrere å fikse enn folk tror, sier han.

Topp tre dager bulkeskader 2017:

 • 17. januar – 375 påkjørsler på parkerte biler
 • 22. februar – 304 påkjørsler på parkerte biler
 • 07. februar – 293 påkjørsler på parkerte biler

Ulykker for 200 millioner denne uka

Det var 425.496 trafikkulykker med materielle skader i fjor, og erstatningene for disse var på 8,8 milliarder kroner. Ansvars- og kaskoskader står for mesteparten av erstatningene, viser tall fra Finans Norge.

Den dyreste måneden erstatningsmessig i 2017 var januar, foran desember og mars.

– Men de dyreste ukene var utvilsomt Black Friday-uka og uka før julaften. Ser en på Black Friday-uka totalt i fjor var det over 10.000 trafikkulykker som kostet nær 200 millioner i erstatning. Jeg frykter lignende ulykkestall i år, om ikke verre. Nå er det tilbud hele uka. Det betyr økt trafikk og økt risiko for enda flere trafikkulykker, sier Brandeggen.

La bilen stå, unngå bonustap

Tryg Forsikrings beste råd er faktisk å la bilen stå torsdag og Black Friday hvis du kan. Men skulle behovet bli for stort anbefaler vi å:

 • Unngå de store kjøpesentrene dersom du har mulighet.
 • Parker bilen langt fra inngangspartiet, gjerne der de aller fleste helst ikke vil parkere. Da er sjansen for sammenstøt minst.
 • Rygg inn når du parkerer. Da har du oversikt over trafikkbildet når du skal ut. Mange ulykker og bulkeskader oppstår idet man rygger ut fra en parkeringsplass.
 • Ved ulykke; Sjekk med ditt forsikringsselskap om du kan unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i. Tryg kan dekke slik parkeringsskade uten bonustap.