Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Slik reiser du med bunaden din

Sjekker du inn bunaden som bagasje på flyet? Det kan koste deg dyrt. Her kan du lese hvordan du gir bunaden en trygg reise, og hva som dekkes av forsikringen dersom bunaden blir stjålet eller skadet.

Bunadskledde barn på 17.mai

Ta med deg bunadssølvet og bunaden inn på flyet, så er du sikker på at festplagget og alt sølvet kommer helskinnet fram til festen.

Bunader forsvinner sporløst

En komplett ny bunad sydd i Norge, med tilbehør, sko og sølv, kan koste helt opp mot 80.000 kroner, ifølge Norsk Flid Husfliden.

Ifølge Tryg Forsikrings statistikk forsvinner vel 300 bunader årlig, til en verdi av vel sju millioner kroner. Festplaggene med sølvtøy forsvinner fra kofferter på fly, og ved tyveri fra bil og hus.

– Dessverre er det ikke slik at alt dekkes av reiseforsikringen. Innsjekkede verdisaker på fly blir ikke dekket om de blir borte på reisen, forteller Espen Opedal, leder for Tryg Forsikring i Norge.

Det er en felles bransjeregel blant flyselskap,- og forsikringsselskap at verdisaker som smykker, mobiler pc og andre dyre enkeltgjenstander ikke skal sjekkes inn på flyet. Verdifulle eiendeler skal oppbevares i håndbagasjen.
 

Bunadskniv på flyet

Men hva så med bunadskniver? Disse koster ofte over tusen kroner. Får man de med seg inn på flyet?

I motsetning til bunadssølvet, må bunadskniven alltid sjekkes inn som bagasje eller sendes som spesialbagasje. Dette har med sikkerhetskontrollen på flyplassen å gjøre. Tar du kniven med i håndbagasjen, er risikoen stor for at du må gi den fra deg.
 

Hva dekker forsikringen?

Innboforsikringen dekker kun skade og tyveri når bunaden er i hjemmet, og reiseforsikringen dekker bunaden på reise, men begrenset oppad til 40.000 kroner, alt etter hvilken type reiseforsikring du har. En innsjekket bunad på fly vil ikke være dekket, denne med sølvet må tas som håndbagasje.

En bunad koster fort mye mer enn det, og vi anbefaler derfor at det tegnes en egen verdigjenstandsforsikring for bunaden.

Bunadsforsikringen er en omfattende forsikring, som dekker nesten alle typer skader på bunaden og bunadsutstyret, til hverdags og på fest, uansett hvem sin skyld skaden er.

– Bunad og folkedrakter er verdifulle, og mange har i tillegg gått i arv i generasjoner. Med vår beste reiseforsikring vil bunaden kunne være dekket med inntil 40.000 kroner. Er verdien av bunaden høyere bør du vurdere å tegne egen bunadsforsikring. For noen hundrelapper vil bunaden da i tillegg være forsikret mot skader som rifter eller hull i skjorten, is på stakken eller klassikeren rødvin i fanget. Typiske 17.mai-skader som ikke nødvendigvis dekkes av reise- eller innboforsikringen, sier Opedal.
 

Les mer om vår bunadsforsikring