Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

102 druknet i 2018 - vil ha nullvisjon mot drukning

I fjor druknet 102 personer i Norge, ti prosent mer enn året før. – Vi trenger et nasjonalt krafttak for å få ned drukningstallene, mener Monica Rimestad i Tryg Forsikring.

En person holder på å drukne og veiver med armene

Økningen i drukningstallene for 2018 skyldes at flere omkommer i forbindelse med bading.

– Mange av badeulykkene kunne vært unngått med bedre svømmeferdigheter, kunnskap om livredning og selvberging og mer sikkerhetsutstyr på badeplassene, sier Rimestad som er samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Flest voksne menn

Ulykkesstatistikken fra Redningsselskapet for 2018 viser at godt voksne menn er overrepresentert i drukningsulykkene. Totalt druknet 81 menn og 21 kvinner i fjor. Ni av de som druknet i forbindelse med bading var i 70- eller 80-årene, mens tre var barn i alderen 9 til 14 år. Tryg Forsikring har tidligere oppfordret til en nasjonal dugnad mot drukningsulykker.

Fjorårets stigning i drukningstallene er tragisk, og dette må tas på alvor av myndigheter og samfunnet for øvrig. Vi har en nullvisjon mot trafikkulykker, og resultatet er at antall drepte på veiene nå er rekordlavt. Vi trenger en tilsvarende nullvisjon mot drukninger, og den må komme fort.

Vestlandet topper 

Fem personer druknet i desember. Fylkesoversikten over hvor drukningsulykkene fant sted viser at Vestlandet med Rogaland og Sogn og Fjordane topper ulykkesstatistikken. 
  
Fylkesoversikt drukning 2018: 
  
Rogaland 10 
Sogn og Fjordane 10 
Hordaland 9 
Trøndelag 9 
Vest-Agder 7 
Østfold 7 
Telemark 7 
Nordland 6 
Vestfold 6 
Møre og Romsdal 6 
Buskerud 5 
Akershus 5 
Finnmark 4 
Oppland 4 
Troms 3 
Oslo 2 
Aust-Agder, Hedmark og Svalbard 0 
 

Har satt ut 45.000 livbøyer

I Rogaland har Tryg utplassert over 3500 livbøyer, mens Sogn og Fjordane har vel 3000. Flest livbøyer er utplassert i Hordaland og Nordland. Tryg Forsikring skal i løpet av 2019 sette ut 20 prosent flere nye livbøyer enn i et normalår.

Vi har utplassert 45.000 livbøyer i Norge siden 1952, og dette er vårt bidrag til å forebygge drukninger. Dette året kommer vi til å sette ut vel 2.500 nye bøyer.

Drukningsstatistikk årsak 2018: 
  
Fall fra land eller brygge 47 
Bading 18 
Fritidsbåt 17 
Bil i sjø eller vann 7 
Yrkesbåt 5 
Dykking 3 
Kano/kajakk 2 
Seiling/rafting 1 
Gjennom is 1 
Andre årsaker 1 
 

Livbøyens historie

Siden den første Tryg-bøyen ble utplassert i 1952 har den hvert år bidratt til å redde liv. Hittil har Tryg Forsikring utplassert 45.000 livbøyer der folk ferdes ved sjø, elver og vann, som en påminnelse om å være litt ekstra på vakt i vannkanten, og et tegn på at hjelpen er nær dersom ulykken skulle være ute. 
  
De norskproduserte livbøyene blir laget av Polyform i Ålesund før de fraktes til Grønneviken Industrier i Bergen som legger på den siste finpussen. Grønneviken er en vekst-bedrift med varig tilrettelagte arbeidsplasser og praksisplasser for mennesker som har stått lenge utenfor arbeidslivet. 

Rund, rød og hvit er Tryg-bøyen tilstede langs Norges langstrakte kyst.

Hvert år plasserer Tryg Forsikring ut vel 2000 nye livbøyer. Noen er erstatning for bøyer som er fjernet, stjålet eller ødelagt. Hver livbøye har en fadder som har ansvaret for at den er i god stand og klar til bruk.

Ofte er det kommuner og lokale havnemyndigheter som har tilsyn med livbøyene. Mange velforeninger, marinaer og grendelag har også engasjert seg for å gjøre nærmiljøet tryggere, og blitt faddere for en Tryg-bøye. En komplett og fungerende livbøye er viktig når ulykken er ute, og bøyefadderne bidrar til å redde liv.