Vi oppdaterer systemene våre. Du kan derfor oppleve noe ustabilitet på Min side, Min bedrift og i vår prisberegner. Vi beklager dette.

Sidekick - din hjelper på veien

Bilforsikring for deg under 30

Sidekick

NYHET! Smart og rettferdig bilforsikring for unge. Sidekick lar deg enkelt påvirke din egen forsikringspris. Kjører du bra, kan du spare opptil 30 %. Interessert? Se videoen nedenfor.

Sjekk pris!

Få et tilbud – helt enkelt
Ring meg opp

Rettferdig bilforsikring for unge

Synes du det er urettferdig at unge sjåfører må betale mer for bilforsikring enn andre? Det har vi gjort noe med! Sidekick er en ny, rettferdig bilforsikring for deg mellom 18 og 30. Med Sidekick påvirker du selv hvor mye du skal betale. Du kan faktisk spare hele 30 % ved å kjøre trygt og med god flyt. Du kan også verve venner og spare enda mer!


 

Slik fungerer Sidekick

Sidekick er en smart bilforsikring, som beregner prisen ut fra hvordan du kjører. Dersom du kjører trygt og fint, kan du spare mye penger! 

 • Få 1.000 kroner i sparegrisen ved starten av hvert forsikringsår
 • Spar penger for hver kjøretur – se i appen hvor mye du har spart
 • Verv venner og spar 250 kroner for hver vervet venn (maks 10.000 kroner)
 • Konkurrer med venner – hvem er den beste sjåføren?
 • Få tips om hvordan du kan kjøre enda smartere og spar enda mer penger!
 • Få tilbakebetalt kilometer som ikke er kjørt

Alt du trenger for å komme i gang, er Sidekick-appen og en OBD-brikke i bilen. I appen får du oversikt over din kjørescore, og hvor mye du har spart på hver kjøretur. Brikken sender til vi deg, så snart du har kjøpt forsikringen.

Du kan bruke Sidekick, hvis du er under 30 og har:

 • Diesel-, hybrid- og bensinbil fra 2001 eller nyere, som har en OBDII-port. (Vi jobber med en løsning for elbil.)
 • Minimum 20 % bonus

Sjekk pris og kjøp Sidekick

 

Vegard Harm og Romy Felicia kjører bil


Se Vegard teste Sidekick

Vi lot Vegard Harm og fem av vennene hans teste ut Sidekick-appen.

Se hvordan det gikk!

Hvor godt vil du være forsikret?

 

Delkasko

Delkasko
Delkasko kan være aktuelt for deg som har en eldre bil.

Kasko

Kasko
Har du ny bil eller bil med høy verdi er kasko et godt valg.

Best dekning

Kasko Ekstra

Kasko Ekstra
Kasko Ekstra gir deg ekstra trygghet med totalskadegaranti, leiebil og mye mer.
ja ja ja
ja ja ja
ja ja
Erstatter utgifter til berging, tauing ved skade eller upåregnelig driftsstopp.
ja ja ja
Dekker skade på eget kjøretøy som oppstår ved sammenstøt, utforkjøring, velt, hærverk eller annen tilfeldig, plutselig og ytre påvirkning.
nei ja ja
nei nei ja
Gir deg en ny tilsvarende bil hvis reparasjonskostnadene er større enn 60 % av nyanskaffelsesverdien. Totalskadegarantien forutsetter at bil er kjøpt fabrikkny og gjelder inntil bilen er tre år gammel eller ikke har kjørt mer enn 60 000 kilometer.
nei nei ja
nei nei ja
nei nei ja
nei nei ja
nei nei ja

Vær oppmerksom på at Sidekick er tilpasset unge sjåfører. Er du over 30 år, eller ønsker en mer omfattende dekning, kan vi anbefale Bil Ekstra.

Forenklet fremstilling
Dette er et utdrag av vilkårene. Se fullstendige vilkår her.

Sidekick - bilforsikring for unge

Klar - ferdig - kjør

 1. Kjøp Sidekick.
 2. Vi sender deg en brikke som du setter i bilen.
 3. Last ned appen, kjør og spar penger!

  • Sidekick er en smart bilforsikring for deg under 30 år som hjelper deg til å bli en bedre sjåfør, samtidig som du kan spare mye penger. Forsikringen er koblet til en app og en brikke som registrerer din kjøreatferd. Sidekick-appen viser deg kjørescore for hver tur, hvor mye du har spart og gir deg skreddersydde tips slik at du blir enda bedre og sparer enda mer.

  • Sidekick er en bilforsikring for deg mellom 18 og 30 år.

  • Sidekick fungerer med diesel-, hybrid- og bensinbiler fra 2001 eller nyere, som har en OBDII-port. Vi håper at vi snart har en løsning som for elbiler også.

  • Etter hver kjøretur får du en score basert på ditt kjøremønster. Er scoren over 50 og turen over en kilometer, vil du ha muligheten til å spare et beløp i din sparegris. Se på det som en belønning for god kjøring.

   Du kan til enhver tid se hvor mye du har spart hittil på å bruke Sidekick. Ved årets slutt vil alle oppsparte kroner i sparegrisen utbetales til din konto. Har du kjørt mindre enn oppgitt vil også dette omgjøres til kroner som legges til i utbetalingen. I tillegg vil du kunne spare enda mer ved å verve venner og delta i konkurranser i appen.

  • I begynnelsen av hvert år får du 1000 kroner i sparegrisen, og med optimal kjøring kan du spare dette beløpet i tillegg til 30 % av årsprisen på din forsikring. For hver venn du verver vil du også få 250 kroner i sparegrisen. Kjører du fint vil du også få rabatt på neste års forsikringspremie.

  • Nei. Du betaler aldri mer enn det vi avtalte da du tegnet forsikringen. Dersom du kjører trygt og fint, kan du derimot spare mye penger. Samtidig vil du kunne miste oppsparte penger i sparegrisen ved en dårlig kjørescore over lengre tid.

  • Nei, prisen på denne forsikringen tar utgangspunkt i hvordan du kjører og ikke hvilken bonus du har. Det er likevel et krav om minimum 20 % bonus for å tegne forsikringen. Bonus vil spares opp i løpet av avtaleperioden og dersom du skifter forsikring følger bonusen med.

  • Vi skal være konkurransedyktige på pris sammenlignet med våre konkurrenter.

  • Hvis dere er flere som kjører samme bil, kan dere alle laste ned Sidekick-appen og koble den til brikken, og dermed påvirke sparingen. De som ikke aktiverer Sidekick-appen til brikken vil få en nøytral score på 49 på kjøreturene, men antall kilometer registreres.

   Dersom det oppstår skade og fører, annen enn hovedeier, er under 23 år i skadeøyeblikket økes egenandelen med 5000 kroner. 

  • Skader betales ut på samme måte som ved vanlig forsikring. Vi kommer ikke til å bruke kjøredata til å beregne utbetalinger ved skade. Du mister heller ikke oppsparte penger i sparegrisen om du er uheldig og får en skade.

   Dersom fører, annen enn hovedeier, er under 23 år i skadeøyeblikket økes egenandelen med 5000 kroner. 

  • Først og fremst sparer du penger ved å kjøre trygt og godt som gjenspeiles i en høy kjørescore. Du sparer penger på alle turer over en kilometer med score over 50. Penger kan også spares ved å verve venner. Ved god og trygg kjøring sparer du også 10-15 % i drivstoffutgifter. Penger du sparer, samles opp i sparegrisen og vises til enhver tid i appen.

  • I begynnelsen av hvert år får du 1000 kroner i sparegrisen, og med optimal kjøring kan du spare dette beløpet i tillegg til 30 % av årsprisen på din forsikring. For hver venn du verver vil du også få 250 kroner i sparegrisen. 

  • Dersom du verver en venn får både du og din venn 250 kroner i sparegrisen. Dette forutsetter at begge beholder forsikringen i en måned etter din venns forsikring har startet.

  • I appen får du tilpassede tips ut i fra hvordan du kjører.

   Generelle tips for trygg kjøring er:

   1. Ikke stress når du kjører eller skal parkere.
   2. Hold minimum tre sekunders avstand til bilen foran deg.
   3. Fokuser all din oppmerksomhet på bilkjøringen.
   4. Følg trafikkreglene - de er der for din sikkerhet.
   5. God kjøring er trygg, flyter godt, er lønnsomt for deg og bra for miljøet.
  • Du betaler aldri mer enn det vi avtalte da du tegnet forsikringen, men du kan risikere å miste penger oppspart i din sparegris ved dårlig kjørescore over lengre tid.

  • Etter ett år med Sidekick bilforsikring vil alle oppsparte kroner i sparegrisen utbetales til din konto. Har du kjørt mindre enn oppgitt vil også dette omgjøres til kroner som legges til i utbetalingen.

  • Ja. Dette avhenger imidlertid at den som låner bilen også har Sidekick-appen. Opprett ny bruker, tast inn samme verifiseringskode som du mottok i e-posten, så vil brikken knytte seg til den nye brukeren. Da vil begge ha oversikt i sin app over sparingen som samles opp på bilen.

  • Pengene du har spart for god kjøring vil du få utbetalt i sin helhet. Startbonusen på 1000 kroner vil bli forholdsmessig avregnet, altså er det et halvt år igjen vil du få utbetalt 500 kroner av denne.

  • iPhone (iOS 8.0 eller nyere) og Android-telefoner (4.3 og nyere).

  • Søk på «Tryg Sidekick» i App Store eller i Google Play Store.

  • Nei. Første gang du åpner appen skal du gi den tillatelse til å opprette forbindelse til brikken. Etter det trenger Sidekick-appen bare være på i bakgrunnen og Bluetooth være aktivert på din mobil, så blir kjøredata automatisk registrert.

  • Mengden data varierer etter hvor mye du kjører, men ligger ved normal bruk på omkring 15 MB i måneden.

  • Bilen er alltid forsikret. Hvis du ikke har din mobil med, eller glemmer å aktivere Bluetooth, blir de påfølgende kjøreturene registrert med nøytral score 49. Det betyr at du ikke sparer på disse turene.

  • Last ned appen på den nye telefonen og logg inn på din konto, så finner du igjen dine personlige data.

  • Ja, den kan likevel kjøres i bakgrunnen dersom noen bruker mobilen din. Men husk: Mobilen skal ikke brukes av føreren av bilen under kjøring.

  • Ja, men om du er bekymret for store regninger fra ditt telefonselskap, anbefaler vi at du deaktiverer mobildata. Når din telefon har wifi-forbindelse, sendes automatisk data til våre system.

  • For hver kjøretur med over 50 i snittscore, vil du opparbeide deg en streak som vises i appen. Jo lenger streak, jo flere muligheter har du til sparing og fordeler.

  • Brikken sendes automatisk til din postadresse når du bestiller forsikringen. Brikken er inkludert i forsikringsprisen.

  • Brikken setter du i OBDII- inngangen, oftest plassert under rattet. Denne er ikke dekket til av noe deksel. Finner du den fortsatt ikke? Sjekk her

  • Sett Sidekick-brikken fast i bilens OBDII-inngang, start motoren, aktiver Bluetooth på din telefon, åpne Sidekick-appen og følg instruksjonene.

  • Brikken samler inn data om din kjørestil gjennom OBD-porten. Disse dataene analyseres og din kjørestil gjenspeiles i kjørescoren som du kan se på mobilen din. Etter hver kjøretur får du opp en slik kjørescore på mobilen din. Scoren går fra 0-100, hvor 100 ansees som beste kjørescore, og er følgelig også den scoren hvor du kan spare mest penger.

  • Har du ikke mottatt brikken i løpet av syv virkedager etter du bestilte forsikringen, kan du kontakte oss her.

  • Nei, montering av brikken skader ikke kjøretøyet, og påvirker heller ikke garantien.

  • Nei, det trenger du ikke, du kan bruke den samme brikken i den nye bilen. Du må derimot tegne en ny forsikring, slik at Sidekick-forsikringen blir tilknyttet din nye bil.

  • Nei. Dersom du velger å avslutte forsikringen eller skifter forsikringsselskap, må du selv sørge for å kvitte deg med brikken som elektronisk avfall.

  • Greater Than er valgt som leverandør av brikken. Du kan lese mer om dem her.

  • Vi samler inn data om din kjørestil og bruker blant annet hastighetsendringer, svingbevegelser, posisjon, batterinivå og motorens omdreiningstall til beregning av din score. Dette gir oss muligheten til å gi deg tilbakemeldinger på hvordan du kjører og belønninger for trygg kjøring.

  • Brikken samler inn kjøredata som analyseres og krypteres, før de sendes videre til appen. Som kunde har du i appen alltid tilgang til de samme dataene som vi benytter. Personsensitive data behandles selvfølgelig i henhold til gjeldende persondatalov. Les mer i vår personvernerklæring.

  • Vi samarbeider med det svenske teknologiselskapet Greater Than.

  • Det er kun deg som bruker som kan se dine data og opplysninger. Vi beskytter alltid din personlige integritet og håndhever våre kunders opplysninger med største omhu og sikkerhet i henhold til den gjeldende persondatalov.

  • Nei. Våre skadebehandlere vil ikke ha tilgang til opplysningene som samles inn og opplysningene vil ikke ha noen betydning for vår skadebehandling ved eventuelle skadetilfeller som skulle oppstå. 

  • Nei. Du eier din kjøredata og vi kommer ikke til å dele denne videre med andre parter.

  • Si ifra til dem at du bruker en slik brikke som samler inn data om hvordan de kjører.

  • Ja! Vi tror personvern gjør verden tryggere og er veldig opptatt av at opplysninger om deg og din kjøring blir behandlet best mulig. Vi er mennesker som har utviklet dette produktet, folk som ønsker å verne om både kunders og våre egne personlige liv. Les mer i vår personvernerklæring.