Muggsoppalarm

Muggsoppalarm

Muggsopp kan gi store helseplager. Unngå soppangrep med Lyngborg muggsoppalarm. 

Ofte skyldes soppangrepet beboernes egen atferd. Andre årsaker til muggsopp kan være konstruksjonsfeil, dårlig isolering, manglende ventilasjon eller ufagmessig utbedring av gamle fuktskader.

Ofte finner man muggsoppen bak hyller, kommoder og andre møbler som står inntil husets yttervegger. Møbler inntil kald yttervegg kan føre til kondens på veggen slik at vekstbetingelser for muggsopp oppstår.

Hva gjør du om du har fått muggsopp i boligen?

Oppdager du muggsopp bør denne fjernes så raskt som mulig. Det er også viktig å finne årsaken til muggsoppen.

Omfanget er avgjørende for hvor store tiltak som må iverksettes. Er veksten begrenset til et lite område på hard overflate, kan den fjernes ved hjelp av såpe og klut. Bruk hansker og støvmaske, og kast hansken etter bruk. Luft godt ut. I tilfeller med større omfang bør et firma med spesialkompetanse tilkalles.

Muggsoppalarm

Lyngborgs muggsoppalarm måler temperatur og fukt på veggen hvor den er montert. Når vekstbetingelsene for muggsopp oppstår, utløses alarmen. Dette gir deg mulighet til å reagere og forebygge plagene muggsopp kan gi ved å gjøre noe med ditt inneklima, for eksempel lufte godt ut og flytte på møbler.

Som kunde i Tryg får du 25 % rabatt ved kjøp av muggsoppalarm hos Lyngborg. Bruk rabattkoden "tryg".

Bestill her

Varen sendes fra Danmark. I følge norske importregler påfaller det moms på 25 % ved kjøp av varer for over 350 kr,-.