Vi oppdaterer systemene våre. Du kan derfor oppleve noe ustabilitet på Min side, Min bedrift og i vår prisberegner. Vi beklager dette.

Merk dine verdier

DNA-merkningTryg tilbyr DNA-merking til bedriftskunder til en fordelaktig pris. På denne måten kan du unngå innbrudd med det ubehag og ekstraarbeid dette medfører for deg og din virksomhet.

Med SelectaDNA påfører du usynlig, syntetisk væske på virksomhetens verdigjenstander, slik at politiet vet at gjenstandene tilhører din virksomhet.  

Innbruddstyvene ønsker ikke å bli knyttet til et gjerningssted

- og det blir de hvis de har stjålet gjenstander som er merket med DNA. Hvis du merker verdigjenstander med DNA, er det større sannsynlighet for at tyven ikke gjør innbrudd hos din virksomhet.

Du signaliserer DNA-merking ved skilting

Sammen med DNA-væsken får du klistremerker til vinduene, slik at du advarer tyven før innbrudd blir begått.

Les mer på www.trygmagasinet.no eller www.selectadna.no.

DNA-merking til en fordelaktig pris

Som bedriftskunde i Tryg får du rabatt på SelectaDNA merkingskit og DNA overfallsspray.

 • 50 merkingskit kr 519,- eks. mva. (veiledende utsalgspris kr 849,- eks. mva.) Rabattkode: TRYG_SelectaDNA2016

 • 100 merkingskit kr 2.220,- eks. mva. (veiledende utsalgspris kr 2.775 eks. mva.) Rabattkode: TRYGFORSIKRING100

 • 500 merkingskit kr 7.659,- eks. mva. (veiledende utsalgspris kr 9.118 eks. mva.) Rabattkode: TRYGFORSIKRING500 

 • 1000 merkingskit kr 13.206,- eks. mva. (veiledende utsalgspris kr 15.722 eks. mva.) Rabattkode: TRYGFORSIKRING1000 

 • Ekstra merker kr 139 eks. mva. Rabattkode: TRYGFORSIKRING_Oblater

Få rabatt med Tryg fordelskode

Det er enkelt å kjøpe DNA merkingskit og DNA-kit:

Har du spørsmål om forebyggelse og sikring av din virksomhet, så er du velkommen til å kontakte din bedriftsrådgiver.

Ofte stilte spørsmål om DNA-merking

 • DNA-væsken i hvert merkingssett har en unik koding. Når du mottar settet registrerer du din virksomhet i en internasjonal database som knytter den unike koden til virksomheten. Politiet har utsyr til å lese av koden og tilgang til å slå opp i databasen. På den måten kan de spore gjenstanden tilbake til virksomheten.

 • DNA-merking støttes av politiet i nærmere 50 land. Ved funn av stjålne verdigjenstander i utlandet kan lokalt politi på tilsvarende måte som i Norge spore gjenstanden.

 • Unikt DNA vil kunne knytte en tyv til din virksomhet (- og et eventuelt innbrudd), det er ikke tyven interessert i. Det er også vanskeligere å omsette stjålne gjenstander som politiet lett kan spore tilbake til eieren. Tyver vil derfor unngå virksomheter med advarselsskilt som viser at tingene er DNA-merket.

 • Et sett med DNA-merking inneholder både DNA-væske og klistremerker til å klistre på vinduer og utvalgte gjenstander som varsler at gjenstandene i virksomheten er merket. DNA-væsken blir også synlig under UV-lys.

 • Syntetisk DNA kan analyseres på samme måte som menneskelig DNA. Væsken inneholder i tillegg microdots (0,5-1 mm) som gjør det mulig å lese av DNA-kodingen med et mikroskop. Med DNA-koden kan politiet spore opp eieren som er registrert i databasen. Dette kan ofte være lettere for politiet enn å få laget en full DNA analyse.

 • Ja. Det er ikke noe problem å selge tingene sine videre. Alt man gjør er å overdra eierskapet til den nye eieren i databasen.

 • Hver bruker kan se egne registreringer, samt at politi kan gjøre oppslag på DNA-kodene i databasen.